Mihoen met grote garnalen

In Suriname at ik de lekkerste mihoen, die ik ooit gegeten heb! Ik probeerde dit natuurlijk na te maken en ik moet zeggen, dit kwam aardig in de buurt! Zelfs mijn man, schepte nog een keer op. Nou dat zegt wel wat hoor, kan ik je zeggen.

s

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram mihoen/glasnoedels, gaar gekookt volgens de verpakking
  • 20 jumbo garnalen
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 3 eetlepels oesersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 100 gram tauge
  • 1 streng lenteui, fijngesneden
  • 50 gram geraspte wortelen
  • stuk gember van 3 cm in  3 stukjes gesneden
  • 5 geklutste eieren waarvan je een omelet maakt en deze snij je vervolgens in kleine stukjes.
  • 1 mespuntje trassi (garnalenpasta)
  • zout en peper naar smaak

Doe in een grote (wok)pan een flinke scheut zonnebloemolie. Fruit hierin het uit uitje en de knoflook samen met de stukjes gember en trassi aan. Doe vervolgens de garnalen erbij en bak dit goed door totdat de garnalen lichtroze van kleur worden. Nu mag de oestersaus erbij, ook dit bak je even door.

Doe nu de uitgelekte mihoen erbij. Ik gebruik altijd 2 grote lepels om de mihoen goed om te scheppen. Als de mihoen goed bedekt is met het “garnalenmengsel” mogen de groenten erbij, de tauge en geraspte wortelen. Blijf nu ook weer goed omscheppen en voeg naar smaak zout en peper toe. Doe nu over het geheel de sesamolie en daarna de stukjes ei erdoor. Nog een een keer goed omscheppen en dan mag het vuur uit. Als laatste strooi je de fijngesneden stukjes lente ui over de mihoen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *