Mini cheesecake met pepernotenbodem

 

Deze mini cheesecakejes zijn verslavend lekker. Niet normaal gewoon. Ik at er zo 3 achter elkaar op en de jongens deden mij na…oeps…Maar goed, hoe vaak maak ik ze nou? Maar ik weet zeker dat ze nog heel vaak gemaakt gaan worden. Zo makkelijk te maken en leuk om mee te nemen als je op visite gaat of visite krijgt. Een dikke aanrader! Na deze cheesecakejes ben je echt verkocht!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 20 stuks;

  • 400 gram roomkaas
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 medium eieren
  • 100 gram zure room
  • 20 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram kruidnoten/bastogne of een ander koekje
  • Als topping kun je wat fijngemalen koekjes gebruiken

Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius en vul een cupcaketray met papieren cupcakevormpjes.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze, net als ik, in een stevig zakje en geef hier een paar stevige klappen op met bijvoorbeeld een deegroller. Net zo makkelijk. Meng vervolgens de gesmolten boter door de kruimels en verdeel dit mengsel meteen over de papieren vormpjes. Druk dit goed aan. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel of de onderkant van een klein glaasje. Leg de tray in de koelkast zodat de bodem goed hard wordt.

Mix de roomkaas kort met de suiker. Voeg hier de eieren, zure room, bloem en vanille extract aan toe. Mix dit goed door totdat je een glad mengsel hebt.

Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cheesecakejes circa 25 minuten in de oven. De bovenkant hoeft niet helemaal stevig te zijn. Laat de cakejes afkoelen en leg ze daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voor het serveren garneer je de cakejes met wat stukjes koekkruimels. Ook heerlijk is hier een bolletjes ijs of een toefje slagroom bij.

Genieten maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *