Mini groente pizza’s

Sinds we de mini pizza’s ontdekt hebben, probeer ik ze steeds vaker uit. Je weet precies wat er in gaat en je kunt ze beleggen met alles wat je zelf lekker vindt. Ook leuk om ze op een feestje rond uit te delen als snack. Ze zien er ook gewoon feestelijk uit en ze zijn echt niet moeilijk om te maken. De rode saus is ook een lekkere basis voor je pastasaus..

Deze keer gingen we voor mini groente pizza’s..echt zo lekker!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 25 mini pizza’s (afhankelijk van de grootte van de rondjes);

  • pizzadeeg, hiervoor gebruik je de helft van mijn recept voor pizzadeeg
  • 200 gram geraspte kaas
  • 400 ml pastasaus (uit een potje in de supermarkt of je maakt het zelf) hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig;
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijn gesneden teentjes knoflook
  • halve theelepel basilicum
  • halve theelepel oregano
  • halve theelepel suiker
  • zout en peper
  • 5 eetlepels olijfolie

 

  • 250 gram champignons, klein gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • halve theelepel gedroogde italiaanse kruiden
  • peper en zout

 

Pizzadeeg;

Maak het pizzadeeg volgens mijn recept. Na het uitrollen steek je hier rondjes uit. Dit kun je doen met een speciale uitsteker of de rand van een klein kommetje, dit lukt ook prima. Leg ze op een bakpapier op de bakplaat.

Na het uitsteken, laat ik de rondjes nog even 10 minuten rusten onder een theedoek voordat ik de toppings erop leg.

Bereidingswijze tomatensaus;

Bak de uitjes, knoflook en oregano en basilicum, tien minuten in de olijfolie, totdat de uitjes glazig van kleuren zijn en de knoflook lichtbruin van kleur zijn. Doen nu de gepelde tomaten erbij en roer alles goed door op een hoog vuurtje voor circa 2 minuten. Daarna doe je het vuur weer zacht, doe nu de suiker erbij en laat de saus op een zacht vuurtje circa 15 minuten pruttelen.

Breng op smaak met zout en peper en klaar is je makkelijke en smakelijke saus. Laat dit afkoelen voordat je de pizza’s belegd.

Bereidingswijze groentetopping;

Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin het uitje en de knoflook aan.  Voeg hier vervolgens de champignons en paprika aan toe en bak dit mee met de italiaanse kruiden. Zorg ervoor dat het vocht goed verdampt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het groente mengsel goed afkoelen, bij voorkeur in een vergiet zodat je het overtollige vocht kwijt raakt.

Besmeer de rondjes met een laagje tomatensaus, een lepel groente en vervolgens wat geraspte kaas.

Bak de mini pizza’s circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *