Pasta met courgette en schnitzel

Ik begin er steeds handiger in te worden om smaken met elkaar te combineren. Mijn rekje met kruidenpotjes blijft zich uitbreiden. Vooral met pasta/pastasauzen kan ik hier helemaal los in gaan. Inmiddels ben ik er achter dat je met een beetje creativiteit, iedere dag wel een heerlijke pasta op tafel kunt toveren. En het smaakt altijd wel. Zo ook deze simpele pasta met courgette en schnitzelstukjes.

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienten voor circa 3/4 personen:

  • 300 gram pasta naar keuze (ik gebruikte spiraalpasta)
  • 3 schnitzels naar keuze
  • 1 grote courgette in blokjes gesneden
  • 200 ml slagroom
  • halve theelepel uienpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bak de schnitzels aan beiden kanten bruin (en gaar) en snijd deze in stukjes.

Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.

Doe ik een grote pas wat olijfolie en bak hierin de blokjes courgette aan. Doe hier nu de slagroom en uien poeder bij en laat dit 1 minuut koken. Nu mag de pasta erbij, roer goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.

Als laatste voeg je de stukjes schnitzel toe, schep goed om en doe het vuur uit.

Garneer eventueel met wat geraspte kaast en/of een fijn gesneden rood pepertje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *