Pasta met verse spinazie, tomaatjes en kruidenkaas

Deze heerlijke, romige pasta hadden jullie nog te goed. Een makkelijk gerecht dat zonder overdrijven binnen 15 minuten op tafel staat! En je likt je vingers er bij af.

Serveer de paste met een lekkere groene salade. De jongens hebben ervan gesmuld!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 400 gram pasta, ik gebruikte fusili maar een andere pasta soort kan ook prima
  • 250 gram kruiden roomkaas (Boursin of het eigen merk van een supermarkt)
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 60 gram pijnboompitten
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de roomkaas toe en laat dit smelten. Doe hier ook meteen de cherrytomaatjes bij en laat dit mee bakken.

Vervolgens mag de spinazie erbij en schep dit om totdat de spinazie is ingeslonken. Breng op smaak met zout en peper. Giet hier nu de pasta bij en schep dit goed om.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Schep de spinazie door het roomkaasmengsel.

Verdeel de pasta over de borden, doe hier wat geraspte kaas overheen en wat pijnboompitten.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *