Pikant gegilde kipfilet met kerrie mayonaise

Op eerste Pinksterdag bleven de broer en de beste vriend van mijn man logeren. Ik maakte deze heerlijke pikant gegrilde kip op twee grof gesneden plakken brood met kerrie mayonaise voor de lunch. Ik at een soort gelijk gerecht al eerder in een eetcafe en sindsdien wilde ik dit al een hele tijd namaken en dan uiteraard mijn eigen versie. Onze logeetjes hebben gesmuld, net als wij.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 3/4 personen;

  • 500 kipfilet in stukjes gesneden, het liefst in platte stukjes
  • 8 sneetjes brood (ik kocht een heel ongesneden brood en sneed hier zelf dikke plakken van)
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 5 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel kerrie
  • zakje veldsla
  • 1 komkommer

Meng de kipfilet met de cayennepeper, knoflookpoeder, zout en olijfolie.

In een hete grillpan bak je de kipfilet aan beide kanten bruin en gaat. Dit kan ook in een koekenpan met anti aanbaklaag. Ik gebruikte hiervoor verder geen extra olie.

Meng de kerrie met de mayonaise.

Leg 2 sneetjes brood op een bord en leg hier wat sla op en plakjes komkommer. Verdeel nu de kipfilet hierover heen en als laatste doe je hier de kerrie mayonaise over heen.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *