Plaattaart met kipshoarma

Heb je op een doordeweekse dag niet heel veel tijd maar wil je toch iets lekkers en voedzaams eten, dan is deze plaattaart ideaal! De jongens hebben gesmuld. Eigenlijk zou je er wel alle groentes op kunnen doen, die je zelf lekker vindt. Ik gebruikte mijn eigen gemaakte shoarmakruiden, waarvan ik het recept eerder deze week postte.

IMG_1926

Ingrediënten voor een plaattaart voor 3 personen:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 kleine courgette in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 2 theelepels shoarma kruiden
  • zout naar smaak
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak allereerst een minuutje de kipfilet in wat olijfolie totdat de lichtroze kleur verdwenen is. Nu voeg je hier 2 theelepels shoarmakruiden aan toe. Doe nu de courgette, paprika, knoflook en ui erbij en bak dit alles circa 2 minuten op hoog vuur goed door. Het vlees moet niet helemaal gaar zijn want het gaat uiteindelijk nog circa 20 minuten de oven in. Laat het kipmengsel goed uitlekken. Er komt namelijk veel vocht vrij uit de courgette.

Leg nu een stuk bakpapier op een bakplaat. Hierop leg je de plakjes bladerdeeg in een rechthoek. Overlap ze een beetje en druk ze goed aan. Trek nu met een mes, 1 cm van de kant af een lijn (zie foto). Deze rand zal in de oven mooi omhoog komen.

Verdeel nu het kipmengsel binnen de lijnen op het bladerdeeg en doe de bakplaat in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten, strooi ik de kaas eroverheen. Nu mag de taart nog 10 minuten de oven in totdat de randen mooi bruin gekleurd zijn.

Heerlijk met wat knoflooksaus erover en een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *