quesadilla’s met kip

Quesadilla’s is voor de Mexicaanse keuken keuken wat ‘tosti’s’ zijn voor de Nederlandse keuken. Ze worden gemaakt van maïs- of bloemtortilla’s en zijn populair in combinatie met pittige salsa’s, chilisaus of met guacamole.

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienten voor 4 halve quesadilla’s;

  • 250 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 70 gram mais
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 0,5 thl cayennepoeder
  • 0,5 thl paprikapoeder
  • 0,5 thl gemalen komijn
  • 0,5 thl uienpoeder
  • 0,5 thl gedroogde oregano
  • 0,5 thl gedroogde petersele
  • 0,5 thl zout
  • peper naar smaak

 

 

 

Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olie. Voeg de blokjes kip toe en schep dit om. Nu strooi je alle kruiden over de kip en ook nu schep je dit om. Doe nu blokjes paprika erbij en bak dit even mee met de kip en kruiden. Schep op het laatst de mais er door.

Verdeel de helft van het kip mengsel op een tortilla en strooi hier de helft van de kaas overheen. Leg hier nu de andere tortilla op en bak deze vervolgens mooi bruin in een (grill) pan met een eetlepel olie.  Bak 3 minuutje en draai hem dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot de kaas goed gesmolten.

Snijd de quesadilla in punten en bestrooi eventueel met wat koriander. Dit heerlijke creme fraiche sausje kan ik hier van harte bij aanbevelen. Gebruik hier de helft van het recept van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *