Quesedilla’s met gehakt

Quesadilla’s zijn heerlijk als lunch maar ook als hoofdgerecht met frietjes en salade zijn ze favoriet hier in huis. Erg makkelijk te maken en super lekker!

Ingrediënten voor 4 halve quesadilla’s;

  • 300 gram (kip)gehakt
  • 4 tortilla wraps
  • 50 gram creme fraiche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 theelepeltje sambal (optioneel)
  • half theelepeltje chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg dan het gehakt toe en schep dit om. Nu mogen de stukjes paprika erbij.

Voeg de paprikapoeder, chilipoeder, sambal en zout en peper naar smaak aan het mengsel. Als het gehakt gaar is, maak je het vuur uit.

Smeer nu de tortillas aan 1 kant dunnetjes in met  creme fraiche.

Strooi daarna over 1 tortilla een flinke hand geraspte kaas. Hier overheen verdeel je de helft van het gehaktmengsel. Vervolgens nog een laagje kaas

Leg de andere tortilla wrap boven op het mengsel (met de creme fraiche kant naar beneden) en druk het goed aan.

Schenk een beetje olie in een (grill) pan op middelhoog vuur en leg de quesadilla erin tot hij mooi goudbruin is.

Met een spatel draai je de quesadilla om in de pan tot deze kant ook goudbruin is gebakken. Eventueel kun je een bord gebruiken om de quesadilla om te draaien.

Snijdt de quesadilla’s in stukken naar wens en serveer ze als ze nog warm zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *