Red velvet roll cake

Onze Damian is gek op red velvet taart. Toen de jongens over gingen, vierden we een klein feestje voor ze thuis. Ze mochten alle 3 een eigen taart uitkiezen. Damian ging voor de red velvet taart en ik maakt een andere variant hiervan. Zooooo lekker! Een echte aanrader als je van red velvet houdt.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor de cake:

  • 100 gram patentbloem
  • 30 gram cacaopoeder van goede kwaliteit
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 grote eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1  theelepel azijn
  • 1 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille extract

Ingrediënten voor de vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, de boter moet niet te zacht zijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram poedersuiker

Vet de bakvorm in (ik gebruikte een vorm van 20 x 30 cm) en leg er een vel bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef  de bloem, bakpoeder, cacao en zout en zet deze apart. Meng in een apart kommetje de olie, karnemelk, azijn, vanille en kleurstof en bewaar zet dit ook even weg.

Klop de eieren en suiker met een mixer tot het schuimig is en bijna wit van kleur. Voeg dan de vloeistoffen uit het kommetje toe en mix het kort tot het gemengd is. Spatel hier vervolgens het bloemmengsel door. Stop zodra je geen bloem meer ziet. Het is de bedoeling dat het beslag luchtig blijft.

Schenk het beslag in de vorm en spreid het goed tot in de hoeken. Strijk het glad met een plat mes. Bak de cake gedurende 12-15 minuten. Test of hij gaar is door in het midden te voelen, als hij terug veert is hij gaar. Bak de cake niet te lang, want als hij te droog wordt is hij straks lastiger op te rollen zonder scheuren.

Leg ondertussen een schone droge theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. Als de cake gaar is, stort je hem direct ondersteboven op de theedoek. Haal het bakpapier er voorzichtig af  en rol de cake met theedoek en al op. Begin met rollen vanaf de smalle zijde. Laat de cake rol in de theedoek helemaal afkoelen.

Terwijl de cake aan het afkoelen is, kun je aan de vulling beginnen.

Hiervoor gebruik ik mijn recept van de cream cheese frosting

Rol de cake voorzichtig op en smeer de vulling op de cake. Laat een randje van 1cm rondom vrij. Rol de cake weer op, nu zonder theedoek en plaats de rol met de naad naar beneden op een schaal. Laat de rol minimaal een uur afkoelen in de koelkast voor je hem aansnijdt.

Decoreer de cake met poedersuiker of toefjes slagroom, aardbeien, witte chocolade of wat je zelf lekker vindt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *