Romige pasta met spinazie (vegetarisch)

Deze pasta staat regelmatig bij ons op tafel. Je kunt hier zelf van alles aan toevoegen. Een heerlijk basisrecept dus. De jongens zijn er gek op en bovendien kun je binnen 20 minuten aan tafel. Eerlijk waar! Lekker met wat stokbrood of een salade…

Ingrediënten voor 4/5 personen;

  • 500 gram pasta, ik gebruikte farfalle maar een andere pasta soort kan ook prima
  • 125 gram kruiden roomkaas (Boursin of het eigen merk van een supermarkt)
  • 450 gram gehakte diepvriesspinazie (verse mag ook)
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout en peper

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de roomkaas toe en laat dit smelten. Doe hier nu ook de slagroom bij en de spinazie. En breng dit op een zacht vuurtje aan de kook.

Breng de saus op smaak met zout en peper.  Schep de pasta door de saus, samen met de geraspte kaas.

Verdeel de pasta over de borden, doe hier evt nog wat geraspte kaas overheen.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *