Sambal goreng ei

Dit Indonesisch gerecht wordt ook wel Sambal Goreng Telor (hete eieren) genoemd. Ik haal de hete eieren altijd bij mijn vaste toko. Een pasteitje en een eitje neem ik standaard mee als ik daar mijn boodschapjes doe. Ik kan dan niet wachten tot ik thuis ben, mijn boodschappen heb ingeruimd en kan genieten van mijn eitje en pasteitje. Dat momentje is dan echt even voor mezelf. Deze eieren komen qua smaak, dicht in de buurt van die van onze toko. We aten de eieren bij de noodles met gember/honing kip, een smakelijke combinatie.

IMG_0804

Ingrediënten voor 10 eieren:

  • 10 hardgekookte eieren, bruin gebakken in zonnebloemolie
  • 4 cm laos
  • 4 salam blaadjes
  • 150 ml dikke kokosmelk
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout naar smaak
  • 5 eetlepels zonnebloemolie

Ingrediënten voor de boemboe (Een boemboe is een mengsel van specerijen en kruiden en (vaak) ook ui en knoflook):

  • 6 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • 1 theelepel trassi (is een Oosterse smaakmaker, gemaakt van gezouten garnalen)
  • 1 theelepel suiker

Allereerst maak je de boemboe. Ik doe alle ingrediënten voor de boemboe in een vijzel en stamp alles fijn totdat je een pasta hebt. Doe de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de boemboe met de laos, salamblaadjes en tomatenpuree. Voeg dan de kokosmelk en zout naar smaak toe en laat dit nog ca 3 minuten op laag vuur, sudderen. Doe de eieren erbij en verwarm deze nog een minuutje mee in de saus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *