Sardientjes in tomatensaus en stukjes aardappel

Wie houdt hier niet van? Hier kan ik zo ontzettend van genieten. Lekker op een warm pistoletje of warme rijst. En dan lekker pittig klaar maken.

Ingrediënten:

  • 1 grote blik sardientjes in tomatensaus (schoongemaakt)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 kleine aardappelen, in stukjes gesneden en daarna goudbruin gebakken
  • 1 Surinaamse peper (optioneel)
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel suiker
  • zout naar smaak

Doe een beetje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en peper glazig.

Nu mogen de schoongemaakte sardientjes (zonder tomatensaus) in de pan en bak dit goed door (5 minuten). Strooi nu de zwarte peper en suiker over de sardientjes. Doe nu de tomatensaus erbij en ook dit bak je nog even goed aan op een zacht vuurtje (5 minuten). Als laatste doe je de aardappeltjes erbij en voeg zout naar smaak toe.

3 gedachten over “Sardientjes in tomatensaus en stukjes aardappel

  1. Eddy S schreef:

    En dan ook gele erwten daal erbij.
    Gele erwten inweken en met zout opzetten.
    Dan olie knoflook ui en komijn heel of komijn gemalen in die daal overheen gieten.
    Liefst knoflook en ui moet net iets aangebrand zijn. Erbij blijven wordt snel te bruin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *