Wie houdt hier niet van? Hier kan ik zo ontzettend van genieten. Lekker op een warm pistoletje of warme rijst. En dan lekker pittig klaar maken.
Ingrediënten:
- 1 grote blik sardientjes in tomatensaus (schoongemaakt)
- 1 gesnipperde ui
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 3 kleine aardappelen, in stukjes gesneden en daarna goudbruin gebakken
- 1 Surinaamse peper (optioneel)
- halve theelepel zwarte peper
- halve theelepel suiker
- zout naar smaak
Doe een beetje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en peper glazig.
Nu mogen de schoongemaakte sardientjes (zonder tomatensaus) in de pan en bak dit goed door (5 minuten). Strooi nu de zwarte peper en suiker over de sardientjes. Doe nu de tomatensaus erbij en ook dit bak je nog even goed aan op een zacht vuurtje (5 minuten). Als laatste doe je de aardappeltjes erbij en voeg zout naar smaak toe.
Lekker! Goed recept, hier had ik net zin in. Ik ga het zo snel mogelijk eens klaarmaken. Thanks voor de post!
Groetjes,
Mariska van Mylocals
En dan ook gele erwten daal erbij.
Gele erwten inweken en met zout opzetten.
Dan olie knoflook ui en komijn heel of komijn gemalen in die daal overheen gieten.
Liefst knoflook en ui moet net iets aangebrand zijn. Erbij blijven wordt snel te bruin
En selderie gesnipperd