Surinaamse aubergines met kip en aardappel (eenpansgerecht)

Hoewel ze er bij mij niet gek op zijn, maak ik dit wel regelmatig klaar. Ik ben er namelijk erg gek op. Bovendien barst deze groente van een heleboel vitaminen en mineralen. Kan dus echt geen kwaad om dit regelmatig op het menu te hebben. Je kunt de aubergines (in het Hindoestaans ook wel bhata genoemd) op verschillende manieren klaar maken. Ik maakte de aubergines klaar met stukjes aardappelen en kipdijfilet. Eigenlijk is dit op zich al een gerecht, maar ook erg lekker met witte rijst of een roti plaat.

img_3094

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • 2 aubergines, in stukjes gesneden.
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 250 kipdijfilet in stukjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 tomaat (zonder pitjes en in stukjes gesneden)
  • 1 grote aardappel in stukjes gesneden

Doe een beetje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Doe nu het vlees erbij. Schep dit goed om. Doe daarna de stukjes aardappelen erbij. Nu schenk je de ketjap hierover heen. Met het deksel op de pan, laat je de aardappelen half gaar worden. Dan mogen de stukjes aubergine en stukjes tomaat erbij. Voeg nu het kippenbouillonblokje toe. Schep alles nog eens goed om voordat je opnieuw het deksel op de pan doet. Laat het gerecht nog ongeveer 15 minuten verder stoven op een zacht vuurtje. Voeg vervolgens zout naar smaak toe, indien nodig.

5 gedachten over “Surinaamse aubergines met kip en aardappel (eenpansgerecht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *