Surinaamse macaroni met gehakt

Deze snelle Surinaamse macaroni komt regelmatig bij ons op tafel voor de jongens. Mijn man eet niet graag macaroni maar voor deze versie maakt hij graag een uitzondering.

Ik maak meestal een grote pan klaar en hier eten de jongens dan 2 dagen van. De ene keer met extra kip erbij en de andere keer met een gebakken eitje.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 5/6 personen

  • 500 gram macaroni
  • 300 gram kipgehakt (mag ook ander gehakt zijn)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 500 gram vers gesneden groente (mag ook een macaronipakket zijn uit de koeling van de supermarkt)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kentjoerpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 3 eetlepels ketjap
  • zout en peper

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe nu een beetje zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook glazig.  Daarna mag het gehakt erbij. Bak dit goed aan.(circa 5 minuten) Nu doe je de verse groente erbij, blijf goed omscheppen. (circa 3 minuten)

Vervolgens  mag hier de knoflook, kentjoer en laospoeder bij en 2 eetlepels ketjap. Ook dit schep je goed om. (ongeveer 3 minuten)

Als laatste doe je de voorgekookte macaroni erbij met de laatste eetlepel ketjap. Een laatste keer goed omscheppen en voeg zout en peper naar smaak toe.

4 gedachten over “Surinaamse macaroni met gehakt

    • Mooie recepten schreef:

      Hoi Mandy,

      Ik gebruik de ketjap/sojasaus van Yellow Label, verkrijgbaar bij de Toko. Een witte fles met een groen-gele sticker. Groetjes, Aruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *