Surinaamse melkijsblokjes

Deze Surinaamse melkijsblokjes zijn echt verslavend. Mijn ouders aten deze ijsblokjes veel tijdens hun jeugd in Suriname. Ik leerde de ijsblokjes pas geleden kennen, waarom dit zo lang geduurd heeft, weet ik eigenlijk niet. Serveer deze ijsblokjes met wat tropisch fruit en je hebt een geweldig dessert!

IMG_2009

 

 

Ingrediënten voor 20 melkijsblokjes:

  • halve theelepel amandelessence
  • halve theelepel vanille essence
  • 1 ei
  • halve blik gecondenseerde melk (zoete melk)
  • 250 ml water

Breng in een pannetje de gecondenseerde melk met het water aan de kook. Kluts het ei samen met de essences dik en vermeng dit met de helft van het melk/watermengsel. Daarna doe je alles weer terug in de pan bij het andere deel van het melk/watermengsel. Laat dit op een zacht vuurtje garen tot het gebonden is. Laat dit vervolgens goed afkoelen en giet dit in je ijsbakjes. Doe het bakje minstens 4 uur in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn.

 

5 gedachten over “Surinaamse melkijsblokjes

  1. Shusma schreef:

    Goedemorgen,

    Hebt u misschien een filmpje hoe u een melkijsblokjes maakte?
    Dan kan ik filmpje misschien ook zien?
    Ik hoor u graag 🙂

    Mvg
    Shusma

    • Mooie recepten schreef:

      Hi Shusma, nee sorry deze heb ik niet. Maar probeer volg het recept stap voor stap en ik weet zeker dat het je gaat lukken! Groetjes, Aruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *