Surinaamse melkijsblokjes

Deze Surinaamse melkijsblokjes zijn echt verslavend. Mijn ouders aten deze ijsblokjes veel tijdens hun jeugd in Suriname. Ik leerde de ijsblokjes pas geleden kennen, waarom dit zo lang geduurd heeft, weet ik eigenlijk niet. Serveer deze ijsblokjes met wat tropisch fruit en je hebt een geweldig dessert!

Ingrediënten voor 20 melkijsblokjes:

  • halve theelepel amandelessence
  • halve theelepel vanille essence
  • 1 ei
  • halve blik gecondenseerde melk (zoete melk)
  • 250 ml water

Breng in een pannetje de gecondenseerde melk met het water aan de kook. Kluts het ei samen met de essences dik en vermeng dit met de helft van het melk/watermengsel. Daarna doe je alles weer terug in de pan bij het andere deel van het melk/watermengsel. Laat dit op een zacht vuurtje garen tot het gebonden is. Laat dit vervolgens goed afkoelen en giet dit in je ijsbakjes. Doe het bakje minstens 4 uur in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn.

7 gedachten over “Surinaamse melkijsblokjes

  1. Shusma schreef:

    Goedemorgen,

    Hebt u misschien een filmpje hoe u een melkijsblokjes maakte?
    Dan kan ik filmpje misschien ook zien?
    Ik hoor u graag 🙂

    Mvg
    Shusma

    • Mooie recepten schreef:

      Hi Shusma, nee sorry deze heb ik niet. Maar probeer volg het recept stap voor stap en ik weet zeker dat het je gaat lukken! Groetjes, Aruna

  2. Roshnie schreef:

    Hi arun, je kan het ei ook eruit laten. Ik heb ze gisteren gemaakt en ben het nu aan het eten. Heerlijk!! Vooral met dit weer! En ik heb met melk, blikje Cocosmelk en bom vol suiker🙃 gemaakt. Recept van mijn mama❤

    Gr Roshnie

Laat een antwoord achter aan Mooie recepten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *