Surinaamse pasteitjes van bladerdeeg

Wie is hier niet gek op? Je hebt zoveel verschillende soorten varianten van de Surinaamse pastei. Ik maak de pastei wel eens in een grote blik met eigen gemaakte deeg, of ik maak er kleine pasteitjes van. Je kunt de Surinaamse pasteitjes ook met bladerdeeg maken, in een driehoek vorm, een rechthoekige vorm of in muffin vormpjes. Het laatste is favoriet bij ons thuis, het eet lekker weg en het ziet er nog eens feestelijk uit. Welke vorm je ook kiest, de vulling blijft hetzelfde bij mij. Hoewel hier ook weer heel veel varianten van bestaan. Dit is in ieder geval mijn variant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 30 pasteitjes;

  • 3 pakken bladerdeeg (ontdooid)
  • 600 gram kipfilet, fijn gepluisd/geplukt
  • 1 grote pot doperwten/wortelen, wortelen grof gesneden
  • 5 augurken, heel fijn gesneden
  • 15 zilveruitjes, fijn gesneden
  • 5 hard gekookte eieren (in plakjes gesneden)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 fijn gesneden teentje knoflook
  • zout en peper

Voor de bouillon;

  • 2 takjes selderij
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 4 pimentballetjes
  • 1 salaamblaadje
  • halve theelepel zwarte peper

Allereerst kook je de kip in de bouillon gaar. Haal de kip uit de pan en pluis deze in kleine stukjes.

Doe in een grote pan wat zonnebloemolie en fruit hierin het uitje en knoflook aan. Doe hier nu de gepluisde kipfilet bij en schep dit om samen met de tomatenpuree. Doe hier de doperwten en wortelen, stukjes augurk, en zilveruitjes bij en schep dit nogmaals goed om met wat zout en peper naar smaak. Daarna mag het vuur uit.

Laat de vulling afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

Vet een muffin tray (plaat) in met wat gesmolten boter. Doe hier een plakje bladerdeeg in, zodat je een bakje krijgt. Doe een eetlepel van de vulling hierin en leg er een plakje ei op. Vouw vervolgens de punten naar elkaar toe. Besmeer de bovenkant met wat los geklopte ei. Doe dit met alle plakjes bladerdeeg.

De pasteitjes mogen circa 25 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden gaar en bruin gebakken worden.

Serveer met een eigen gemaakt ketchup sambal (ketchup, 1 teentje knoflook uit de pers en een fijn gestampt pepertje)

 

 

6 gedachten over “Surinaamse pasteitjes van bladerdeeg

  1. Farieda schreef:

    Mijn moeder en ik hebben het uitgeprobeerd met de bladerdeeg. Normaliter maken we het deeg zelf. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het met de bladerdeeg niet zo lekkerr vond. Vond het nogal dik en de onderkant was zacht vergeleken met de rest. Hebben we misschien iets verkeerd gedaan?

    • Mooie Recepten schreef:

      Hoi Farieda, dat is jammer te horen. Ik maakte het ook altijd met mijn eigen deeg, maar vond dit wel lekker makkelijk. Ik stop er altijd genoeg vulling in
      en druk dan de vulling met een lepeltje goed aan. Als de onderkant nog niet gaar is of zacht is, kun je de pasteitjes omdraaien in de vorm en dan nog een paar minuten in de oven laten, dan is de onderkant ook lekker bruin. Groetjes, Aruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *