Sweet and sticky chicken

De kinderen zijn dol op Japans eten, de “All you can eat” formule dan. Lekker  zelf uitkiezen wat ze willen eten. Vooral de chicken teri yaki is favoriet bij hun alle drie. Ik probeerde dit na te maken en ik kwam aardig in de buurt. Sterker nog, ze vonden deze lekkerder dan van de “Japanner”. Nou, daar doe ik het voor. Wij aten de kip (in stukjes gesneden) in een volkoren wrap met tauge, komkommer en tomaat.

IMG_0908

 

 

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kipdijfilet
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de saus:

  • 200 ml water
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels honing
  • 2 teentje knoflook uit de pers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • gesneden bosuitjes en sesamzaadje voor de garnering

Wrijf de kip in met zout en peper en bak deze rondom bruin in een koekenpan met olijfolie.

Doe alle overige ingrediënten in een kommetje en roer dit goed door totdat er een mooi sausje ontstaat. Giet het sausje over de kip en laat de kip met een deksel op de pan, gaar worden in ca 20 minuten.

Daarna doe je de pan met de kip nog ongeveer 5 minuten onder de grill zodat de honing in de saus karameliseert (let wel op dat je een pan neemt welke ook bestemd is voor de oven)

Voor het opdienen, strooi je wat gesneden bosuitjes en sesamzaadje over de kip.

 

 

27 gedachten over “Sweet and sticky chicken

    • Mooie recepten schreef:

      Hoi Willemijn, het bouillonblokje verkruimel je en doe je bij het water en de overige ingrediënten. Hier maak je zeg maar een sausje van. X

  1. Rilana schreef:

    Vandaag gemaakt, wat is dit heerlijk, en dan in een meergranen wrap, met bosuitjes, sla,komkommer,tomaat.

    Echt heerlijk ik maak het snel weer.

    Bedankt

  2. Dina schreef:

    Teveel vocht en de kip koomt en blijft wit.
    Boullion blokje ook niet nodig teveel aan zout icm zout en soya
    Heb het aangevuld met beetje maizena en verse peper en dan wordt hij mooier en smaakvolle maar.met.kinderen snap ik dat je het zoet maakt..

    • Mooie recepten schreef:

      Dank Dina voor je berichtje. Ik dep de kip eerst met keukenpapier zodat de kip zowat helemaal droog is. Fijn dat het toch gesmaakt heeft. Groetjes, Aruna

  3. Ina schreef:

    De smaak is heerlijk, alleen karameliseerd niet, blijft te veel vocht zitten., zelf na 15 min onder de gril. Het precies volgens recept en tips gedaan,

    • Mooie recepten schreef:

      Hoi Ina, dat is jammer zeg. Wellicht helpt het door wat van het vocht weg te gieten voordat het de oven in gaat. Groetjes, Aruna

  4. Robert schreef:

    Vanavond gemaakt alleen omdat mijn vrouw plot de oven in gebruik had iets afgeweken. Kip ook ingewreven met 5-spice. In een aparte wok bloemkool gewokt met zelfde sausingredienten alleen minder natuurlijk en 5 Spice. Na paar minuten de kip in saus toegevoegd en de bloemkool laten garen. De pan werd nog net niet schoongelikt.😁😁

  5. Annemieke Froom schreef:

    Vanavond dit recept gemaakt. Alles dubbel i.v.m. meerdere eters. Wat opvalt is dat de kip wit blijft en de saus tijdens de 20 minuten niet indikt. Deksel van de pan gehaald, maïzena toegevoegd. Volgende keer minder water en ketjap i.p.v. sojasaus. Smaak daarentegen was heerlijk. We hebben gesmuld.

Laat een antwoord achter aan Durkje Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *