De kinderen zijn dol op Japans eten, de “All you can eat” formule dan. Lekker zelf uitkiezen wat ze willen eten. Vooral de chicken teri yaki is favoriet bij hun alle drie. Ik probeerde dit na te maken en ik kwam aardig in de buurt. Sterker nog, ze vonden deze lekkerder dan van de “Japanner”. Nou, daar doe ik het voor. Wij aten de kip (in stukjes gesneden) in een volkoren wrap met tauge, komkommer en tomaat.
Ingrediënten:
- 500 gram kipdijfilet
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de saus:
- 200 ml water
- 1 bouillonblokje, verkruimeld
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel sesamolie
- 3 eetlepels honing
- 2 teentje knoflook uit de pers
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel sojasaus
- gesneden bosuitjes en sesamzaadje voor de garnering
Wrijf de kip in met zout en peper en bak deze rondom bruin in een koekenpan met olijfolie.
Doe alle overige ingrediënten in een kommetje en roer dit goed door totdat er een mooi sausje ontstaat. Giet het sausje over de kip en laat de kip met een deksel op de pan, gaar worden in ca 20 minuten.
Daarna doe je de pan met de kip nog ongeveer 5 minuten onder de grill zodat de honing in de saus karameliseert (let wel op dat je een pan neemt welke ook bestemd is voor de oven)
Voor het opdienen, strooi je wat gesneden bosuitjes en sesamzaadje over de kip.
Als je geen grill hebt hoe carameliseer ik dan de honing in de saus?
Wat te doen als je geen grill hebt om de honing te laten karameliseren. Heeft u een tip???
Hi, je kunt de kip ook even in de oven doen, 2/3 minuutjes in een voor verwarmde oven van 180 graden.
Hi There,
Leuk recept ik begrijp alleen het water en het bouillonblokje niet helemaal, klopt dat?
Hoi Willemijn, het bouillonblokje verkruimel je en doe je bij het water en de overige ingrediënten. Hier maak je zeg maar een sausje van. X
Hoi, ik heb deze laatst gemaakt, maar bij mij karameliseerd de saus niet, enig idee wat ik fout doe?
Hoi Rianne, ik zou de kip dan wat langer onder de grill houden, wellicht helpt dat. x
Vandaag gemaakt, wat is dit heerlijk, en dan in een meergranen wrap, met bosuitjes, sla,komkommer,tomaat.
Echt heerlijk ik maak het snel weer.
Bedankt
Dank voor je reactie! Klinkt inderdaad heerlijk!
Teveel vocht en de kip koomt en blijft wit.
Boullion blokje ook niet nodig teveel aan zout icm zout en soya
Heb het aangevuld met beetje maizena en verse peper en dan wordt hij mooier en smaakvolle maar.met.kinderen snap ik dat je het zoet maakt..
Dank Dina voor je berichtje. Ik dep de kip eerst met keukenpapier zodat de kip zowat helemaal droog is. Fijn dat het toch gesmaakt heeft. Groetjes, Aruna
Gebruik je kippenbouillon blokje?
Hoi Marjan, dat klopt. X
lijkt mij lekker graag andere lekkere dingen toe sturen.
Bedankt voor dit leuke recept, ga het gauw proberen.
Graag gedaan! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat 😉
Hi, Wat voor een bouillonblokje? Kip of rund?
Hi, ik gebruik een kippenbouillonblokje. Gr, Aruna
De smaak is heerlijk, alleen karameliseerd niet, blijft te veel vocht zitten., zelf na 15 min onder de gril. Het precies volgens recept en tips gedaan,
Hoi Ina, dat is jammer zeg. Wellicht helpt het door wat van het vocht weg te gieten voordat het de oven in gaat. Groetjes, Aruna
Hoi kan het ook gewoon in ovenschaal mijn pannen kunnen helaas niet in de oven.
Ja hoor, dat is geen probleem!
Het was heerlijk, wel nog een flinke theelepel sambal erbij en gebonden met maizena.
Klinkt heerlijk! Fijn dat het gesmaakt heeft. X
Vanavond gemaakt alleen omdat mijn vrouw plot de oven in gebruik had iets afgeweken. Kip ook ingewreven met 5-spice. In een aparte wok bloemkool gewokt met zelfde sausingredienten alleen minder natuurlijk en 5 Spice. Na paar minuten de kip in saus toegevoegd en de bloemkool laten garen. De pan werd nog net niet schoongelikt.😁😁
Hahaha, wat goed om te horen!
Vanavond dit recept gemaakt. Alles dubbel i.v.m. meerdere eters. Wat opvalt is dat de kip wit blijft en de saus tijdens de 20 minuten niet indikt. Deksel van de pan gehaald, maïzena toegevoegd. Volgende keer minder water en ketjap i.p.v. sojasaus. Smaak daarentegen was heerlijk. We hebben gesmuld.