Tagliatelle scampi met spinazie

Een lekkere pasta, is wel wel deze variant met garnalen en spinazie. Hij komt dichtbij de bekende pasta scampi van Vapiano. Ik maakte deze pasta als hoofdgerecht van de Valentijnslunch voor mijn familie. Ze hebben gesmuld!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 6/8 personen:

  • 500 gram tagliatelle
  • 24 grote garnalen
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels pesto
  • 400 ml slagroom
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking.

Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook aan, doe hier de pesto bij.

Bak de garnalen, totdat ze bijna gaar zijn. De spinazie mag er nu bij en roer bak dit op een hoog vuurtje totdat de spinazie iets geslonken is. Schenk de slagroom hierbij en breng dit op smaak met zout en peper.

Laat de tagliatelle uitlekken en doe dit bij de saus. Laat 1 minuutje meekoken in de saus, samen met het fijn gesneden pepertje.

Serveer met parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *