Thaise fried rice (gebakken rijst)

Een populair gerecht, dat je in alle keukens wel terug vindt, de fried rice. De Thaise fried rice is wel mijn grote favoriet. Ook bij de kinderen is dit gerecht enorm in de smaak gevallen. Thailand staat bovenaan op mijn lijstje van vakantiebestemmingen waar ik nog graag met het gezin naar toe zou willen!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 750 gram gekookte rijst (het liefst 1 dag oud)
  • 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 5 eetlepels soja saus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eieren
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook uit de pers
  • 3 strengen bosui, grof gesneden, houdt wit en groen apart
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 75 gram bamboespruiten, grof gesneden
  • zout en peper naar smaak

Voor de kip marinade;

  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • witte peper

Leg de kip in de marinade en zet aan de kant.

Maak een sausje van de sojasuas, vissaus, oestersaus en suiker en hou dit apart.

Doe in een wok wat olie en fruit hierin de knoflook en witte deel van de bosuitjes aan. Voeg dan de kip met de marinade toe en schep dit goed om, totdat de kip gaar is. Nu doe je hier de rijst bij en het sausje die je apart hebt gehouden. Giet dit over de rijst. Voeg nu ook de erwten, bamboespruiten en stukjes peper toe. Schep goed om en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Klop de eieren los en strooi hier wat zout overheen. Je kunt de eieren in de wok bakken, door de rijst aan de kant te schuiven, maar je kunt ze ook in een aparte koekenpan bakken, in stukjes snijden en bij de rijst doen.

Klaar is je heerlijke Thaise fried rice!

 

5 gedachten over “Thaise fried rice (gebakken rijst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *