Triple chocolate chip cookies (Ben’s cookies)

In Dubai aten we ons misselijk aan deze koekjes 😉 Om de dag haalden we wel zo een box, 12 koekjes voor €25. Best aan de prijzige kant want zo groot waren ze ook alweer niet. Maar echt zo verslavend lekker, vooral als ze net uit de oven kwamen. Dit is het favoriete koekje van Danish en Diyan. Damian en ik vonden de white chocolate met macadamia super lekker (binnenkort online)

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 20 koekjes;

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram bloem
  • 50 gram cacao poeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract of essence
  • 1 heel ei en 1 eigeel
  • 50 gram pure chocolade in stukjes gesneden
  • 50 gram witte chocolade in stukjes gesneden.
  • 50 gram melk chocolade in stukjes gesneden.

Doe het zelfrijzend bakmeel, bloem, cacaopoeder en zout in een kom en roer dit goed door.

Doe de boter in een kom en smelt dit in de magnetron. Doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract hierbij en roer dit goed door. Laat dit even afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld doe je hier de eieren doorheen, meng dit stevig met een spatel door of gebruik een handmixer.

Doe nu het bloemmengsel hierbij en roer dit goed door. De kinderen hebben dit lekker met hun handen gedaan, veel makkelijker en leuker!

Doe hier nu de 3 soorten chocolade bij (houdt van alle 3 soorten 1/3 deel over om hiermee de koekjes te versieren) en mix dit goed door het deeg.

Maak balletjes van circa 35 gram en druk dit in een hartjes vorm. (je kunt hier ook ronde koekjes van maken) Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk hier vervolgens de overgebleven stukjes chocolade in.

Ik laat de koekjes circa 10 minuten in de koelkast steviger worden, zo lopen ze niet uit in de oven.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 12 minuten mooi bruin. Plaats de koekjes op een rek om af te koelen. Let op, ze zijn dan nog wel zacht maar worden vanzelf wat steviger. Zo krijg je heerlijke knapperige buitenkant en een o zo lekkere zachte binnenkant!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *