Vanille plaatcake

Deze heerlijke taart is niet alleen lekker maar ook nog eens makkelijk mee te nemen. Geen geknoei of gepruts met het aansnijden van een taart. Ideaal dus. Je kunt er op los varieren met zo een taart. De taart bestaat uit een luchtige biscuit. Ik vulde de taart deze keer met verse banketbakkersroom en als topping maakte ik een heerlijk roomkaasfrosting afgemaakt met vers fruit.

Ingrediënten voor een plaatcake van 30 x 25 cm:

-Ingrediënten voor de biscuit:

  • 10 eieren
  • 300 gram poedersuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram maizena of custard poeder
  • snufje zout

-Het dubbele recept van mijn banketbakkersroom

-Voor de roomkaasfrosting:

  • 400 ml slagroom
  • 200 ml roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  •  1 eetlepel vanille essence

-Voor de garnering:

  • aardbeien
  • kiwi
  • chocolade

Maak de banketbakkersroom volgens het recept en laat afkoelen.

Voor de biscuit:
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met het poedersuiker, mix hier vervolgens rustig de eidooiers doorheen. Op de laagste stand, je kunt ze ook door het eiwit spatelen, het gaat erom dat je de luchtigheid behoudt.
Meng de bloem met de maizena en het zout. Vervolgens spatel je het bloemmengsel hierdoor heen.
Bekleed je bakvorm met bakpapier. Ik vet mijn bakvormen goed in waardoor je eigenlijk geen bakpapier nodig hebt.
Bak het biscuit in circa 20-25 minuten op 180 graden gaar, totdat de cake veerkrachtig aan voelt. Haal de biscuit uit de vorm en laat volledig afkoelen voordat je deze gaat vullen en bekleden.

Voor de topping:

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en mix daarna kort de roomkaas en vanille essence hierdoorheen.

Opbouw;

Snij de biscuit doormidden en smeer de banketbakkersroom over de eerste laag. Plaats de tweede laag biscuit hierop. Smeer hier nu gelijkmatig de roomkaasfrosting over, bedek ook de zijkanten van de taart met de frosting.  Laat de taart nu stevig worden in de koeling voordat je het gaan aansnijden. Snijd de taart vervolgens in rechthoekige of vierkante stukjes. Garneer met stukjes aardbei en kiwi en chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *