Vanille slagroomijs zonder ijsmachine

Dit is een voorbeeld van ijs dat makkelijk zelf te maken is zonder ijsmachine. Heerlijk!

Ik maakte dit ijs als afsluiting van mijn Valentijnslunch. Lekker met macarons en lychees. Een heerlijke afsluiting van een diner! Maak het ijs een dag voordat je deze wilt serveren, zodat je hier verder geen omkijken meer naar hebt.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor een vorm van 24 cm (rechthoekige cakeblik):

  • 200 ml eigeel
  • 150 gram suiker
  • 1 liter slagroom
  • 2 vanillestokjes

Breng in een pan een laagje water aan de kook. Snijd de vanillestokjes in de lengte door en schraap het vanillemerg eruit.

Klop in een metalen kom het eigeel met de suiker en vanillemerg los.

Hang, zodra het water kookt, de mengkom in de pan boven het kokende water. Klop ‘au bain marie’ het eigeel-suikermengsel luchtig en schuimig. Als het mengsel bijna wit is, kun je stoppen.

Zet het mengsel koel weg. Klop nu de slagroom lobbig (iets dikker dan yoghurt).

Spatel de slagroom voorzichtig door het afgekoelde eigeel-suikermengsel tot het een homogene massa is geworen (1 kleur)

Vul de cakeblik en vries het minimaal 5 uur in.  Ik maakte het ijs een avond van te voren en haalde de blik 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer zodat ik er mooie bolletjes uit kon scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *