Zelf aardbeienijs maken, zonder ijsmachine.

Wie had ooit gedacht dat aardbeienijs zo makkelijk te maken was? Met slechts 3 ingrediënten tover je het lekkerste aardbeien ijs op tafel! Heerlijk met dit warme weer, als toetje na een barbecue of als dessert na een heerlijk diner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 1 liter aardbeienijs;

  • 450 gram verse (of diepvries) aardbeien, gepureerd
  • 250 ml stijf geklopte slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk (circa 400 gram)

Bereiding;

Doe de gepureerde aardbeien in een steelpannetje en laat dit op een zacht vuurtje inkoken totdat de hoeveelheid gehalveerd is. Hierdoor krijg je een rijkere aardbeien smaak en zul je minder ijskristallen in je ijs hebben. Laat dit goed afkoelen.

Meng de aardbeien met de gecondenseerde melk. En vouw dit mengsel vervolgens door de slagroom. Dus niet roeren maar omscheppen, zodat je de luchtigheid houdt.

Als alles goed gemengd is, dan giet je dit mengsel over in een ovenschaal of een bak die je kunt afsluiten met een deksel. Ik gebruikte een ovenschaal en dekte dit af met huishoudfolie.

Laat het ijs circa 12 uur in de vriezer hard worden. Haal 10 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter wordt en je mooie bollen kunt scheppen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *