Zelf heerlijke romige champignonsoep maken

Je eigen champignonsoep is echt niet moeilijk om zelf te maken. Veel lekkerder en gezonder dan de soep een uit zak of pakje. En ook nog eens heel snel klaar. Je kunt de soep “oppimpen” met allerlei lekkere dingetjes. Uitgebakken spek, stukjes kip, fijngesneden lenteuitje, croutons en noem maar op. Wij aten dit op dinsdag, de dag dat wij vegetarisch eten. Met lekkere kaastosti’s erbij heb je een goed gevulde  maaltijd.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 250 gram champignons in stukjes gesneden
  • 40 gram roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 liter groente bouillon (gemaakt volgens de verpakking)
  • 125 gram creme fraiche
  • zout en peper
  • verse peterselie (optioneel)

Laat de boter in een hoge (soep)pan smelten. Doe nu de fijn gesneden ui en knoflook erbij en bak deze glazig (niet bruin) Doe nu de fijngesneden champignons erbij en bak dit omscheppend circa 5 minuten mee

Doe vervolgens de creme fraiche door het champignonmengsel en strooi de bloem erover heen. Roer dit goed door. Schenk nu de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.

Garneer met fijn gesneden peterselie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *