Zelf heerlijke Swiss merengue botercreme maken.

Deze Swiss merengue botercrème gebruik ik als vulling voor mijn taarten. Als vulling voor je taarten maar ook een toef op je cupcake is deze botercreme erg lekker. Je kunt eindeloos variëren hiermee, door allerlei smaakjes toe te voegen, denk aan gepureerde frambozen, gesmolten en afgekoelde witte chocolade of wat geraspte kokos met stukjes rafaello.

Deze botercrème wordt ook wel de 1-2-3 crème genoemd, dat komt omdat dit de verhoudingen zijn van de ingrediënten.

Hoe maak je deze botercrème nu zelf?

IMG_2190

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor een taart van 20 cm of circa 12 toeven;

  • 80 gram gepasteuriseerd eiwit (tegenwoordig verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 160 gram suiker
  • 240 gram roomboter (op kamertemperatuur, niet te zacht anders smelt de boter)
  • 1 theelepel vanille extract

Allereerst verwarm je de suiker au bain marie. Breng een pannetje met water aan de kook en doe hier een kom met suiker en eiwit in. Het water mag de kom niet raken. Roer het mengsel ongeveer 5 minuten met een garde totdat de suiker is opgelost. Je mag geen korrels meer voelen.

IMG_2178

 

 

 

 

 

 

 

Zodra de suiker is opgelost, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten tot de eiwitten stijf worden en afgekoeld zijn. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden. Hiervoor moet de kom en de garde echt vetvrij zijn.

IMG_2181

 

 

 

 

 

 

 

Doe nu de boter in stukjes erbij. De vanille extract kun je nu toevoegen en mix het mengsel nog eens 10 minuten op de hoogste stand. Uiteindelijk heb je een heerlijke, romige botercrème.

Is de crème te zacht? Leg de kom dan 5-10 minuutjes in de koelkast. Daarna is de crème meteen klaar voor gebruik.

IMG_2192

 

 

5 gedachten over “Zelf heerlijke Swiss merengue botercreme maken.

  1. Varsha schreef:

    Hoi Aruna, ik wil deze crème als toppunt voor cupcakes gebruiken en het op de tafel neerzetten tijdens het feestje van mijn zoontje. Wordt t niet heel zacht als t al even staat? En kan ik t een dag van te voren maken? Groetjes, Varsha

    • Mooie recepten schreef:

      Hoi Varsha, excuus voor mijn late reactie. Ik zet de cupcakes altijd het laatste moment op tafel en kan zo een paar uur staan. Juist lekker als de creme zacht is. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *