Zelf kruidnootjes (pepernoten) bakken!

Wat is er nou leuker dan samen met je kinderen kruidnoten te bakken! Ieder jaar weer een feest en de jongens verheugen zich er ook echt op. Zodra de Sint weer in het land is, weten de jongens dat het binnenkort weer zover is! Met Sinterklaasliedjes op de achtergrond, zingen we (vooral ik 😉 ) hard mee. Ik paste mijn recept iets aan en we zijn er unaniem over eens thuis dat dit de lekkerste kruidnootjes zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 100 kleine kruidnootjes

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels melk
  • mespunt zout
  • 10 gram speculaaskruiden

Doe de droge ingrediënten bij elkaar (meel, suiker, zout en speculaaskruiden) en voeg vervolgend de boter en melk toe.

Kneed hiervan een samenhangende deegbal. Ik laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast, maar als je koude boter gebruikt, hoeft dit niet.

Bekleed je bakplaat met bakpapier en maak van het deeg, kleine balletjes. Leg ze op de bakplaat en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de balletjes is. Zo voorkom je dat ze in de oven tegen elkaar plakken en je 1 grote koek krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

Stop de plaat in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak de kruidnootjes in circa 10 minuten gaar.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *