Nutella cake rol (Swiss roll)

Dit is zo een cake die je kunt vullen met van alles dat je maar lekker vindt! En het mooie ervan is dat het veel moeilijker lijkt dan het is! Ik maakt de cake eerder ook met mijn zelfgemaakte banketbakkersroom en aardbeitjes, heerlijk! Nu was het tijd voor Nutella en slagroom, een gevaarlijke combinatie! Aardbeitjes in de rol vind ik zelf het lekkerste maar omdat onze Damian geen aardbeien lust heb ik de rol ermee versierd zodat hij ze er zelf af kan halen 😉

 

 

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 20  gram custardpoeder
  • 4 eieren
  • 70 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • theelepel citroenrasp

Vulling;

  • 250 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 40 gram suiker
  • 250 gram aardbeien, in blokjes gesneden
  • poedersuiker
  • Nutella

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.

Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
Klop vervolgens het eiwit schuimig. Voeg de helft van de suiker toe aan het eiwit.
Klop op de hoogste stand tot het eiwit stijf is.
Klop in een andere kom de eigelen met de overige suiker, het zout, de vanillesuiker en de citroenrasp tot het lichtgeel en luchtig is.

Voeg het geklopte eigeel toe aan het eiwit en spatel het snel en luchtig door elkaar.
Zeef de bloem en custard boven de kom en spatel dit ook weer snel en luchtig door elkaar. (Let op, niet roeren of mixen, het beslag moet luchtig blijven!)

Spreid het beslag zo egaal mogelijk uit op de bakplaat.
Bak het biscuit in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.

Maak intussen een theedoek iets vochtig en leg hem uitgevouwen op het aanrecht neer.
Keer de bakplaat direct na het uit de oven halen om op de theedoek.
Rol de plak op met hulp van de theedoek.
Laat de biscuitrol zo afkoelen tot kamertemperatuur

Als de cakerol is afgekoeld kun je voorzichtig de rol uitrollen.

Klop de slagroom met de suiker tot het stevig is en mix dan de mascarpone er doorheen. Smeer nu een laagjes Nutella naar smaak over de cakeplak en hierover smeer je een laag van het slagroommengsel. Bewaar wat slagroom om de cakerol mee te garneren.

Rol de cake nu op en zorg ervoor dat de opening aan de onderkant ligt. Snij de zijkanten recht. Spuit toefjes slagroom op de cakerol en leg hier de blokjes aardbeien op.

Strooi vlak voor het opdienen wat poedersuiker over de cake en nu lekker genieten!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *