Ik had nog een halve zak aardappelen over en bedacht me eens wat ik hiermee zou kunnen maken. Het werd deze heerlijke aardappeltaart voor de jongens, waar zij overigens 2 dagen van gegeten hebben. Ze aten de taart met bloemkool en een kipschnitzel. De meeste ingrediënten heb je vaak al in huis, dus ik kon meteen aan de slag. Ook ideaal als je bijvoorbeeld tapas maakt. Snij de taart in punten en je hebt een heerlijke tapasgerecht, welke koud als warm te serveren is.
Ingrediënten voor een taart van 24 cm:
- 900 gram vastkokende aardappelen in schijfjes gesneden
- 1 ui in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 100 ml slagroom
- 6 eieren
- 1 theelepel thijm
- 100 gram geraspte (oude) kaas
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor.
Maak een mengsel van de eieren, slagrooom, knoflook, thijm, kaas (houdt circa 20 gram achter de hand) en wat zout en peper.
Vet je bakvorm in met wat boter. Leg de helft van de schijfjes aardappelen in de vorm, hierboven leg je een laag van de uienringen en sluit af met de andere helft van de schijfjes aardappelen.
Giet het eimengsel over de aardappelen en strooi de overgebleven kaas hierover heen.
Bak de taart goud geel en gaar in circa 40 minuten.
Leuk en lekker ! Ik heb het gemaakt met ” vanalles ” wat ik als restjes in huis had. Spekblokjes, halve prei en geluid met verse Ital kruiden. AH heeft in de bonus een heerlijk Bleu d’ auvergne kaasje , lekker op smaak gekruid en heerlijk !
Dit soort recepten kun je gebruiken om schoon schip te maken in de koelkast ?
Hi Adriaan, ja inderdaad! Je kunt hier prima je koelkast mee leeg halen 😉 Fijn dat het gesmaakt heeft.
Kun je deze aardappeltaart van te voren maken
en later weer warmen in de oven,
Hoi Marjan,
Ja dat kan zeker hoor. Juist er makkelijk van dit recept. Groetjes, Aruna
Kun je dit recept ook maken met aardappelschijfjes ook de diepvries?
Ja hoor, dat moet ook wel lukken 😊