Aardappeltaart

Ik had nog een halve zak aardappelen over en bedacht me eens wat ik hiermee zou kunnen maken. Het werd deze heerlijke aardappeltaart voor de jongens, waar zij overigens 2 dagen van gegeten hebben. Ze aten de taart met bloemkool en een kipschnitzel. De meeste ingrediënten heb je vaak al in huis, dus ik kon meteen aan de slag. Ook ideaal als je bijvoorbeeld tapas maakt. Snij de taart in punten en je hebt een heerlijke tapasgerecht, welke koud als warm te serveren is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor een taart van 24 cm:

  • 900 gram vastkokende aardappelen in schijfjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 100 ml slagroom
  • 6 eieren
  • 1 theelepel thijm
  • 100 gram geraspte (oude) kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor.

Maak een mengsel van de eieren, slagrooom, knoflook, thijm, kaas (houdt circa 20 gram achter de hand) en wat zout en peper.

Vet je bakvorm in met wat boter. Leg de helft van de schijfjes aardappelen in de vorm, hierboven leg je een laag van de uienringen en sluit af met de andere helft van de schijfjes aardappelen.

Giet het eimengsel over de aardappelen en strooi de overgebleven kaas hierover heen.

Bak de taart goud geel en gaar in circa 40 minuten.

10 gedachten over “Aardappeltaart

  1. Adriaan schreef:

    Leuk en lekker ! Ik heb het gemaakt met ” vanalles ” wat ik als restjes in huis had. Spekblokjes, halve prei en geluid met verse Ital kruiden. AH heeft in de bonus een heerlijk Bleu d’ auvergne kaasje , lekker op smaak gekruid en heerlijk !
    Dit soort recepten kun je gebruiken om schoon schip te maken in de koelkast ?

  2. Thea schreef:

    Lijkt me heerlijk en niet-coalitiefracties te moeilijk
    Van tevoren bereiden is fijn!
    Hoelang moet ie in de oven ( van 280 graden?)om weer geheel goed opgewarmd te worden?

Laat een antwoord achter aan Mooie recepten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *