American pancakes

We aten onlangs pannenkoeken en Damian wilde graag weer een keer American pancakes eten omdat hij niet zo heel gek is op de normale pannenkoeken. Ja, ik snap het ook niet. Dus ik ging op zoek naar lekkere recepten waar ik uiteindelijk mijn eigen draai aan heb gegeven. De jongens hebben gesmuld! Zo super zacht, precies zoals een pancake hoort te zijn.

Ingrediƫnten voor circa 15 American pancakes;

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 200 ml melk (of karnemelk)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • snufje kaneel (optioneel)

Haal de bloem en bakpoeder door een zeef en meng dit met het zout. Zet aan de kant.

Mix de eieren met de suikers tot een lichtgele massa. De suiker moet opgelost zijn. Het volume moet toegenomen zijn. Schenk hier nu de melk bij en meng dit goed door elkaar.

Voeg hier de gesmolten boter aan toe en mix dit met een garde goed door elkaar.

Voeg nu in 2 delen het bloemmengsel bij het eimengsel. Meng dit er goed door heen totdat je een egaal beslag hebt zonder klontjes.

In een anti aanbakpan doe je een grote eetlepel van het beslag. Hou het vuur middelhoog, zeker niet hoog. Zo krijgt je pannekoek een mooie goudgele kleur. Na circa 40 seconden ontstaan er belletjes in de pancake. De randjes zijn dan wat steviger. Draai de pancake om met een siliconen spatel en laat deze kant ook circa 30 seconden bakken.

Serveer de pannenkoeken met honing, aardbeien, ahornsiroop, bosbessen, slagroom, bruine suiker of met een klontje boter.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *