Aubergine lasagne

Wil je wat meer groenten eten of eet je koolhydraatarm, wil je dan alsjeblieft deze lasagne uitproberen? Het is zo lekker dat je niet eens de koolhydraten mist. Zelfs onze jongens hebben ervan gegeten. Super lekker dus. Ik sneed de aubergine in plakken en grilde ze aan beiden kanten. Zo komt de smaak beter tot zijn recht en komt er minder vocht vrij. Het is een ook echt een makkelijk recept om te maken.

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 2 aubergines
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik, vers mag ook
  • 350 gram (kip of vega) gehakt
  • 2 eieren
  • 200 gram huttenkase of cottagecheese
     
  • 1 bol mozzarella 
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • zout en peper naar smaak

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 cm. Besprenkel ze met wat olie, zout en peper en bak ze aan beide kanten kort in een grillpan totdat je mooie strepen ziet.

Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg de oregano, basilicum, paprikapoeder en verse basilicumblaadje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Klop de eieren los en voeg de cottage cheese hieraan toe. Meng dit door elkaar en kruid dit met wat zout en peper.

Schep nu een laagje tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Beleg met een laag aubergineplakken en de helft van het kaasmengsel. Herhaal deze stap.

Verdeel de mozzarella over de bovenkant. Plaats de schaal in een voorverwarmde van 180 graden. Bak de lasagne in 30 minuten mooi bruin en gaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.