Bloemkool pizzabodem (KHA)

De bloemkoolpizza bodem overtrof werkelijk mijn verwachtingen. Deze heerlijke bodem van bloemkool is zo lekker, je proeft de bloemkool gewoon niet. De bodem is niet zo krokant als een echte pizza bodem maar voor mij stevig genoeg. Je belegt de pizza met alles die je zelf lekker vindt. Super uitvinding dit!

Ingrediënten voor 3 pizzabodems (2 personen);

  • 400 gram geraspte bloemkool (ik gebruikte de geraspte bloemkool uit de supermarkt, ideaal hiervoor!)
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • zout en peper

In een droge koekenpan bak je op een zacht vuurtje de bloemkool aan, totdat al het vocht is verdwenen. Blijf constant roeren in de pan. Ik ben dit ongeveer 15 minuten gedaan. Haal de pan van het vuur en laat dit iets afkoelen.

Kluts de eieren in een schaal met wat zout en peper en doe hier de geraspte kaas bij. Meng dit door elkaar. Nu doe je de bloemkool erbij. Maak hier een samenhangend geheel van en deel dit vervolgens door drieën. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 3 mooie, ronde plakken.

Probeer de plakken zo dun mogelijk te maken, dan worden ze mooi stevig.

Bak de bodems in een voorverwarmde oven van 190 graden, in 20 minuten mooi bruin. Keer ze daarna om en bak ze nog eens 10 minuten.

Haal ze uit de oven om af te koelen.

Nu kun je ze beleggen met alles wat je lekker vindt. Ik belegde de pizza met wat tomatensaus, champignons, paprika, mozzarella en courgette.

Daarna  doe je de pizza opnieuw 20 minuten de oven in en genieten maar!

2 gedachten over “Bloemkool pizzabodem (KHA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.