Chocolade cupcakes

Het recept van mijn vanille cupcakes wordt heel veel door jullie gebruikt. Ze zijn zo makkelijk te maken en kunnen eigenlijk niet mislukken. Door een deel van de bloem te vervangen door cacaopoeder maak je heel makkelijk chocolade cupcakes. Wil je een nog rijkere chocolade smaak, voeg dan eens een handje chocolade stukjes toe aan het beslag. 

Ingrediënten voor 60 mini cupcakes of 24 grote cupcakes:

  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 210 gam zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 40 gram cacaopoeder
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanille suiker

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen.  Doe nu de zelfrijzend bakmeel en caccaopoeder erbij en blijf opnieuw goed mixen. Zodra de meel goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)

Vul je vormpjes voor 3/4 en stop ze in de oven voor ongeveer 20/22 minuten. Controleer met een cocktailprikker of de cupcakes gaar zijn. Laat ze op een rooster afkoelen.

Tip: mochten de cupcakes,als ze uit de oven komen, te hoog zijn, leg er dan meteen een zware (snij) plank op zodra ze uit de oven komen. Zo krijg je een platte bovenkant, hierdoor kun je de cupcakes beter versieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *