Chocolade ijs bollen

Een heerlijk en makkelijk dessert. Vergeet het tempereren van chocolade. Je smelt de chocolade au bain marie, je weet wel zo een warm water badje. Gebruik chocolade die je zelf lekker vindt en kies ook zelf de smaak van het ijs. Makkelijker wordt het niet.

Het enige dat je nodig hebt is een siliconen vorm. Zo krijg je het ijs er makkelijk uit. Je hoeft niet speciaal een bolvorm te hebben, alle siliconen vormen kun je gebruiken.

Hoe leuk om met dit dessert te shinen op Sinterklaas of met Kerst. Helemaal zelf gemaakt…met een knipoog…gaaf toch?

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 ml roomijs naar smaak
  • 200 gram chocolade naar smaak
  • evt chocolade schaafsel, smarties etc om te versieren

 

Laat het ijs 15 minuten op de aanrecht staan, zodat  het ijs zachter wordt en je dit makkelijker in de vormpjes kunt scheppen.

Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je als volgt:

Giet een klein laagje water in een pan.  Breng het water aan de kook en zet het vuur dan zacht.
Hang een kom in de pan maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het water in de pan raakt. Dit is een belangrijke stap want als de kom het water raakt, dan kan de chocolade gaan klonteren.  Doe de chocolade in de kom en laat de chocolade smelten.

Laat de chocolade iets afkoelen.

Schep een theelepeltje gesmolten chocolade in een siliconen vormpje en smeer het vormpje hiermee in. Dit kun je ook met een siliconen kwastje doen. Is de chocolade nog te warm, laat het dan nog wat afkoelen zodat dit makkelijker smeerbaar wordt.

Leg de siliconen vorm 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.

Schep nu het ijs in de vormpjes en leg dit in dit minimaal 3 uur in de vriezer.

Haal de halve bollen uit de vormpjes en versier ze eventueel met gesmolten chocolade, pepernoten of andere lekkernijen.

Klaar is je dessert. Perfect om van te voren te maken dus.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.