Chocolade lava cake

Dit dessert is zo makkelijk te maken en het mooie hiervan is, dat je ze vooraf kunt maken en in de koelkast kunt bewaren. Makkelijk als je een diner moet voorbereiden en weinig tijd voor het dessert hebt bijvoorbeeld. Dit cakeje is perfect als de buitenkant steviger is en de binnenkant een vloeibare kern heeft. De tijd en temperatuur zijn hierbij belangrijk. Voor mij werkt het het beste als je de cakejes 9 min in een voorverwarmde oven van 200 graden gebakken worden. Misschien een idee om dit recept bijvoorbeeld te halveren en een keer uit te proberen voor het grote diner!

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 120 gram roomboter (ongezouten)
  • 120 gram pure chocolade
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepeltje vanille extract
  • snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de eieren in een kom  samen met de suiker en klop ze vervolgens ongeveer 5 minuten op tot je een luchtige en wit gele massa hebt.
Ondertussen smelt je de boter, chocolade en een paar druppels vanille extract au-bain-marie of in de magnetron.
Als de boter en chocolade gesmolten zijn haal je deze van het vuur en spatel je beetje bij beetje voorzichtig het ei/suiker mengsel erdoor.
Tot slot spatel je de bloem en een snufje  zout erdoor tot je een mooi beslag hebt.
Vet de ramekins in met een beetje boter en bedek het bakje met een beetje cacaopoeder of bloem zodat je de cake er makkelijk uit krijgt na het bakken.
Zet de ramekins vervolgens in de oven voor ongeveer 9 minuten. Haal ze daarna uit de oven en leg een schaaltje op de ramekin, draai om en het cakeje stort je op deze manier op het schaaltje.
Serveer met een beetje poedersuiker, een bolletje vanille-ijs erbij, een toefje slagroom of wat rood fruit.
Eet smakelijk!

2 gedachten over “Chocolade lava cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *