Chocolade mug cake (mok cake)

Deze brownie mug cake (mok cake) is een cake die ik al een hele tijd wilde maken. Iedere keer dacht ik, naaahh zal toch niet zo lekker smaken, ik bak liever een normale cake. 

Maar toen op een regenachtige zomerse dag, Diyan en ik een film wilde kijken en we trek hadden in iets lekkers, dacht ik, waarom niet? Diyan maakte deze cake in 5 minuten en eerlijk gezegd, smaakte de cake absoluut niet verkeerd. Je kunt de cake zelf nog naar smaak 
oppimpen door stukjes chocolade, nootjes of fruit toe te voegen. Erg leuk voor kids om dit zelf te maken!

Ingrediënten voor 1 mok :

  •  4 afgestreken eetlepels bloem
  • 4 afgestreken eetlepels cacaopoeder
  • 2 afgestreken eetlepels suiker (maakt niet uit welke suiker, alleen geen poedersuiker
  • 1/3 theelepel bakpoeder 
  • mespuntje zout
  • 4 eetlepels melk
  • 1,5 eetlepels zonnebloemolie
  • optioneel chocolate chips, of stukjes chocolade, naar eigen smaak. 

Tussen 60-90 seconden in de magnetron.

Mengel al de ingrediënten in de mok, veeg de randjes af, anders kan dit aanbranden. Doe de mok in de magnetron. Ik had die van mij op 900 watt en in 80 seconden hadden ik een heerlijke mugcake. Zacht van binnen en een beetje crunchy aan de buitenkant. 

Wij smeerden nog een theelepel Nutella op de bovenkant, want ach het was toch vakantie..haha. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.