Chocolademousse zonder ei

Een heerlijke chocolade mousse maken zonder (rauwe) eieren? Ik heb een heerlijk recept voor jullie. Ook erg leuk als traktatie of bijvoorbeeld als dessert bij een (kerst) diner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 10/12 porties;

  • 200 ml halfvolle melk
  • 300 gram pure chocolade
  • 400 ml slagroom
  • 75 gram witte basterdsuiker

Breng in een kleine pan water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de melk en giet het in een hittebestendige kom die op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.

Hang de kom in de pan met heet water en laat de chocolade langzaam in de melk smelten (au bain marie methode).

Als de chocolade gesmolten is, laat je dit afkoelen.  Roer het mengsel regelmatig door.

Klop in een kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Vervolgens spatel je de slagroom in 2 delen door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

Doe de mousse in een spuitzak met spuitmondje en spuit mooie toeven in glaasjes. Strooi voor het serveren wat chocolade snippers, hagelslag of andere decoratie over de toeven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *