Chocolate chip muffins

Als je het aan mij vraagt, de lekkerste muffins. Heel veel recepten uitgeprobeerd en was er steeds niet tevreden over. Voor mij horen muffins van binnen wat klef te zijn en de buitenkant iets crunchy. Eindelijk was het mij gelukt. Deze komen nu vaker op tafel en ook zo makkelijk te maken!

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 260 gram patentbloem
  • 200 gram suiker
  • 120 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur 
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 ml melk
  • 160 gram chocolate chips of een reep in stukjes gesneden
  • mespuntjes zout
  • 1 zakje vanille suiker

Met een handmixer mix je de boter en (vanille)suiker in 2 minuten romig. 

Voeg 1 voor 1 de eieren toe, totdat dit goed opgenomen is. Voeg nu de bakpoeder, zout en vanille extract toe en mix dit kort erdoor.

Voeg hier de helft van de bloem aan toe en blijf mixen, vervolgens mag de melk erbij. Ook dit mix je goed erdoorheen. Vervolgens mag hier de overige bloem bij. Mix dit er ook doorheen en stop meteen zodra de bloem is opgenomen. Ga niet langer door dan noodzakelijk. 

Schep nu de chocolade stukjes door het beslag met een spatel.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Laat het beslag even rusten.

Nu kun je de oven voorverwarmen op 220 graden. 

Bak de muffins de eerste 7 minuten op 220 graden en verlaag dan de temperatuur naar 180 graden voor de laatste 15/17 minuten.

Controleer met een cocktailprikker na totaal 20 minuten of ze gaar zijn, verleng anders de baktijd steeds met een minuut.

Haal de muffins uit de tray en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *