Cinnamon Rolls met creamcheese frosting ( CinnaBon)

Ik maakte al eerder Cinnamon Rolls maar ik was niet zo tevreden over het resultaat. Voor de verjaardag van mijn zoon paste ik het recept wat aan en maakte deze heerlijk Cinnamon Rolls. Nu waren ze echt perfect gelukt, precies zoals ik me zelf had voorgesteld. Heerlijk zacht en precies hetzelfde als die van van CinnaBon! Ik decoreerde de rolls nog met wat gesmolten chocolade eroverheen,  heerlijk!

Ingrediënten voor 16 grote of 24 kleine rolls:

Deeg:

  • 600 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 5 gram zout
  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 225 ml warme melk
  • 14 gram gist
  • halve theelepel kaneel

Vulling:

  • 175 gram bruine suiker
  • 10 gram kaneelpoeder
  • 100 gram gesmolten en afgekoelde roomboter

Cream cheese frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Optioneel:

  • 50 gram gesmolten chocolade naar keuze, ter garnering voor de bovenkant

Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed dit goed met de hand door of met de keukenmachine met deeghaken. Het moet een soepel en elastisch deeg worden. Laat het deeg vervolgens rusten op een warme plek totdat dit in volume verdubbeld is. Dek de kom wel af om uitdroging te voorkomen. Dit duurt ongeveer een uur.

Haal het deeg uit de kom en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het uit in een grote rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Meng de vulling met elkaar en smeer dit over het deeg.

Rol vervolgens het deeg op en begin met de langste kant, zeg maar. Snij de rol in het gewenste aantal. En leg ze vervolgens in een grote, met boter in gevette, ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Dek de schaal af en laat nog eens 30 minuten rijzen. Bak de rollen in ongeveer 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 graden.

De Cinnamon Rolls zijn warm het lekkerst. Als ze volledig afgekoeld zijn, warm je de rollen even 15 seconden op in de magentron en ze zijn weer super zacht.

Creamcheese frosting:

Mix de roomkaas, boter en vanille extract tot een luchtige creme. Voeg nu in beetjes de poedersuiker toe en blijf op een lage stand door mixen. Mix niet te lang door, anders kan het zijn dat je frosting te vloeibaar wordt.

Serveer de rollen met de cream cheese frosting en fijn gehakte (pecan) nootjes.

En nu lekker genieten!

2 gedachten over “Cinnamon Rolls met creamcheese frosting ( CinnaBon)

    • Mooie Recepten schreef:

      Hi, denk dat dit wel moet lukken hoor. Een avond van te voren in de koelkast, laten ontdooien en voor het opdienen even opwarmen in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *