Wij (mijn man en ik) eten 1 x in de week wel deze heerlijke courgette pasta. Een smakelijke groenteschotel met een stukje vis of een vegetarische schnitzel. Alle groenten die je over hebt in je koelkast kun je hierin kwijt en lekker dat het is. Het vult goed en het is nog erg gezond ook! Ik gebruikte een gewone normale dunschiller om hele fijne lange courgette slierten te krijgen. Ben nog op zoek naar zo een speciale courgetti snijder of te wel een spirelli, wat ook super makkelijk schijnt te zijn.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kleine courgettes, fijn geschaafd met een dunschiller
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- halve rode paprika, in blokjes gesneden
- halve gele paprika, in blokjes gesneden
- halve komkommer, in stukjes gesneden
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- zout en peper
- olijfolie
- eventueel wat geraspte kaas
Doe in een grote koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin de stukjes ui en knoflook aan. Doen dan de champignon plakjes erbij en bak deze even mee. Nu mogen de paprika blokjes en stukjes komkommer erbij en ook dit schep je op een hoog vuurtje, circa 1 minuut, door.
ALs laatst doe je nu de courgette slieren erbij. Blijf goed roerbakken. Voeg zout en peper naar smaak toe en na 2 minuten mag het vuur uit. Eventueel kun je er nog geraspte kaas over heen strooien, maar dit hoeft niet.
Heerlijk met een vegetarische (kaas) schnitzel, stukje vis of vlees.