Ik ben hier zo gek op. Deze cakejes staan al zo lang op mijn mega lange to bake list 😉 en nu kwam het er eindelijk van. En het mooie ervan is, dat ik de cupcakes al regelmatig maak en de banketbakkersroom ook. Het was nu een kwestie van samen voegen en zo gebeurde het! Dit was zooooo lekker! Veel te lang gewacht om ze te maken…..
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 150 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 150 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 zakje vanille suiker
- 1 x recept banketbakkersroomÂ
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak je banketbakkersroom en doe dit in een spuitzak.
Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen. Â Doe nu de zelfrijzend bakmeel erbij en blijf opnieuw goed mixen. Zodra de meel goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)
Vul je vormpjes voor 3/4 en spuit in het midden van de cupcake een flinke toef room, evt kun je de bovenkant er ook mee bedekken. Hoe meer, hoe lekkerder vind ik zelf.
Bak de cupcakes in circa 20 minuten goudbruin. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk.
Hi Aruna,
Dank je wel voor het recept.
Maar kan ik de room ook zonder ei bereiden?