De lekkerste bananenbrood

Onze Diyan moest voor een schoolopdracht een kookvlog maken. We kozen ervoor om iets gezonds te maken, zonder suiker maar het moest wel echt lekker zijn. We maakten een overheerlijke bananenbrood zonder geraffineerde suiker en gebruikte zoete bananen en honing om deze overheerlijke bananenbrood te maken. Ook de juf mocht mee proeven en ook zij vond het een groot succes!

IngrediĆ«nten voor een oma’s cakeblik:

  • 75 gram kokosolie/olijfoliezonnebloemolie
  • 160 gram honing
  • 2 eieren
  • 225 gram rijpe bananen fijn geprakt
  • 60 gram melk
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 225 gram (spelt) bloem
  • optioneel chocolade stukjes, noten etc 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de vorm goed in met boter. In grote kom doe je de olie en honing, roer dit door elkaar met een garde. Doe hier de eieren bij en klop dit er goed doorheen. Voeg nu de geprakte bananen en melk toe, meng dit er ook doorheen.

Nu mag de bakingsoda, vanille, zout en kaneel erbij en meng dit ook door het mengsel.

Als laatste spatel je de bloem, in 2 delen door het mengsel. Het hoeft geen egaal beslag te zijn, mix dit niet te lang door. Dit is ook het moment dat je eventueel chocolade of nootjes kunt toevoegen.

Giet alles in de vorm en strooi nog wat kaneel op de bovenkant.

Bak het bananenbrood in circa 55 minuten gaar. Controleer met een sateprikker na 55 minuten of deze er schoon uitkomt. Verleng de baktijd anders steeds met 2 minuten.

Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijderd.

Je kunt het brood in plakken snijden en een deel bijvoorbeeld invriezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.