De lekkerste Indiase garnalen curry!

Oooh zo lekker, deze garnalen curry…dit staat bij mij steevast op het menu als ik buiten Indiaas eet. En nu probeerde ik het voor het eerst zelf te maken. Dit gerecht heeft werkelijk mijn verwachtingen overtroffen. Niet verwacht dat het  net zo zou smaken als bij de Indiër. Missie geslaagd!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 500 gram schoongemaakte (grote) garnalen
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 2 fijn gesneden teentje knoflook
  • 2 cm fijn geraspte verse gember
  • 2 x 2 eetlepels yoghurt
  • 3 theelepels garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel gemalen fenegriek
  • 2 grote tomaten in stukjes gesneden
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • een snufje kaneel
  • halve citroen
  • klontje boter
  • eetlepel zonnebloemolie
  • zout en peper
  • verse fijn gesneden koriander

Marineer de garnalen met 2 eetlepels yoghurt, het sap van de halve citroen, 1 eetlepel garam masala, kaneel, kurkuma, fenegriek, knoflook, gember, olie en wat zout en peper. Laat dit circa 2 uren lekker intrekken in de koelkast. Het lekkerst is de garnalen een avond van te voren te marineren, zodat dit de kruiden lekker lang kunnen intrekken.

Doe het klontje boter in de pan en doe hier de gesnipperde ui bij. Fruit dit licht aan en doe daarna de garnalen erbij. Bak de garnalen totdat ze licht kleuren. Nu mogen de stukjes tomaten en de tomatenpuree erbij. Doe nu het vuur zacht en laat de garnalen circa 7 minuten met de tomaten gaar stoven. Na 7 minuten doe je hier 2 eetlepels yoghurt bij en laat de curry nog circa 2 minuten op het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer met de fijn gesneden koriander.

Serveer de curry met basmati rijst of naan.

4 gedachten over “De lekkerste Indiase garnalen curry!

Laat een reactie achter aan Caroline Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *