De maand augustus 2016 van Mooie Recepten!

In de maand augustus heb ik heel weinig gedaan aan mijn website. Voor mijn vakantie heb ik veel vooruit gewerkt waardoor jullie, denk ik, niet hebben gemerkt dat ik op vakantie was. Deze vakantiemaand was een topmaand wat bezoekers betreft, ruim 4000 bezoekers, een persoonlijk record! Zelf heb ik besloten een stapje terug te doen. Momenteel plaats ik 4 recepten in de week en zal dit tijdelijk terug brengen naar 1 a 2 recepten per week. Aankomende maanden heb ik het namelijk ontzettend druk met veel andere dingen waar ik me nu volledig op wil richten. Wat dat is, dat lezen jullie allemaal terug, indien het zover is.

De maand augustus stond vooral in het teken van onze vakantie in Suriname! Ruim 3 weken hebben we weer kunnen genieten van al het moois wat Suriname ons te bieden heeft!

Deze 3 weken verbleven wij op Meerzorg, samen met mijn ouders en het gezin van mijn zusje. Een drukke maar gezellige boel.

IMG_9872

IMG_9995

 

 

 

 

 

De laatste keer dat wij in Suriname waren, was in december 2012. Mijn vader vierde toen zijn 60e verjaardag daar en hier wilden wij natuurlijk bij zijn. Zelf vond
ik niet dat er veel veranderd is. Ondanks de vervelende financiële situatie waarin het land zich verkeert, hebben wij een geweldige vakantie gehad. Een van de mooiste vakantie tot nu toe voor mij!

IMG_9277 IMG_9408

 

 

 

 

 

We hebben veel gezien, gedaan en ontzettend veel gegeten. Bij iedere lekkere warung zijn we wel even gestopt om te genieten van het lekkers. Zelf heb ik 3 weken lang niet gekookt! Heerlijk!

Mijn moeder is werkelijk de beste kokkin van de hele wereld, ze kan zo ontzettend lekker koken en verwende ons iedere dag met haar heerlijke gerechten. Verse krab, verse kwie kwie, verse arabaka met heerlijke verse groenten die je gewoon op straat kunt kopen! Mijn vader die iedere morgen verse broodjes haalde bij Fernandes, daarna ontbeten we samen in het zonnetje op de veranda. Goh, wat mis ik dat zeg!

IMG_9744

IMG_9489

 

 

 

 

 

Ik kon wel wennen, aan het tempo daar…Hier kunnen wij nog wat van leren…Niks gehaast, alles op een rustig tempo en vooral geen stress!

White Beach was ook echt prachtig! Echt zo een prachtig plaatje dat je terug ziet op de reclamefolders over witte stranden…gewoon in Suriname! Verder veel gezwommen bij Torarica, gezwommen bij Jacana, chillen op Domburg en  Nieuw-Amsterdam, bezoekje gebracht aan de Paramaribo Zoo, gezellig wezen shoppen in Hermitage Mall, Maretraite Mall en in het centrum van Paramaribo. Uiteraard ook genoten van het nachtleven in Suriname! Tevens een geweldige boottrip gemaakt naar Marienburg, waar we op zoek zijn gegaan naar dolfijnen. We hadden echt super veel geluk en zagen de dolfijnen van dichtbij! De kinderen konden hun geluk niet op! Uiteraard mocht een bezoek aan de Hindoetempels bij Weg naar Zee niet ontbreken.
De 40ste verjaardag van mijn man hebben wij ook in Suriname gevierd. S’ochtends hebben we hem met z’n allen verrast met een verjaardagslied inclusief mijn vader op zijn dhool (trommel), daarna samen ontbeten en s’middags met de kinderen naar Paramaribo Zoo geweest. S’avonds hebben we met de hele familie heerlijk Chinees gegeten.

IMG_9728

IMG_9441

 

 

 

 

 

Met tranen in ons ogen kwamen wij weer aan op Zanderij…Het idee dat je dit allemaal achter moet laten. Helaas komt aan iedere geweldige vakantie een eind, zo ook deze vakantie. Een dag nadat we geland zijn, heb ik online meteen een foto album aangemaakt zodat wij straks met een lach kunnen terug kijken naar deze prachtige vakantie.

IMG_9604 IMG_9982

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.