De maand maart 2017 van Mooie Recepten

In de maand maart was ik aardig wat tijd bezig met m’n eigen bedrijf welke ik op 23-02-2017 (onze trouwdag) ben begonnen. Na heel wat voorbereidingen is mijn nieuwe website Sweets and Sugar online gegaan. Via deze website kunnen klanten bestellingen doen voor onder andere macarons, cakes en koekjes. Na een jaar was het tijd om dit voor mezelf te gaan doen. Voornamelijk in het weekend hou ik mij hiermee bezig en ik mag niet klagen! De bestellingen stromen binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen maand bereikte ik op de website Mooie Recepten een record aantal bezoekers! Ruim 12.000 bezoekers namen een kijkje op mijn website, al zo een geweldig resultaat, terwijl mijn website pas 1 jaar oud is!

Het eerste weekend van maart, vierden wij de verjaardag van onze oudste zoon voor de familie. Danish wilde graag roti eten, dus ik bestelde heerlijke zachte roti’s met aardappelvulling bij een kennis van ons! Mijn moeder maakte aardappel en kousenband, pompoen en daal klaar en mijn zusje nam heerlijke, pittige harde kip (soepkip)mee. Zelf maakte ik kip kerrie zonder peper, Surinaamse loempias, Vietnamese loempias, garnalen pangsit en de sweettable, die hij zo graag wilde. Ook wilde hij al zo lang een Ferrero Rocher taart en dat regelde ik dan ook. Het eten was geslaagd, de cadeautjes vond hij super, zo werd het een hele gezellige verjaardag. Uiteindelijk ging ik om 04:00 uur naar bed 😉

 

 

 

 

 

 

Vaak wordt mij gevraagd of ik naast het bakken en mijn drukke baan nog tijd heb om dingen te ondernemen met de jongens. Maar natuurlijk is mijn antwoord dan! Op de woensdagen hebben de twee oudste keyboardles, ik ga dan graag mee. Tegenwoordig hebben wij een leuk plekje voor de keyboard in de woonkamer. En kan dan ook echt genieten als ik de jongens hoor spelen. Prachtig om te zien hoe snel zij dit onder de knie hebben gekregen. Vaak als ik aan het bakken ben, dan roep ik de jongens erbij om tijdens het bakken voor mij te spelen, haha..

Op zaterdag ben ik regelmatig op het voetbalveld te vinden. Mijn man is wat vaker op het veld omdat hij weleens de trainer vervangt of vlagt  bij een wedstrijd en dat doe ik dan weer niet 😉 En op zondagochtend zwemt onze jongste. Tegenwoordig brengt mijn man hem, zodat ik een uurtje langer kan blijven liggen, heerlijk.

Na het avondeten vinden wij het heerlijk een stuk te wandelen. De jongens op hun step, hooverboard of fietsje. Zeker met dit mooie weer,  doen wij dit steeds vaker.

En ja..ook help ik met het huiswerk van de jongens. Het overhoren voor proefwerken, helpen met een spreekbeurt of met de jongste samen een boek lezen. Op woensdagochtend help ik mee in de klas van onze jongste. Ik mag dan spelletjes spelen met kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben. Ook hier kan ik erg van genieten!

En natuurlijk het huishouden dat gewoon doorgaat. Ik heb een ontzettende lieve man, die mij werkelijk met alles helpt. Als ik aan het bakken ben, doet hij bijvoorbeeld de afwas, zo ontzettend lief. Samen doen wij het huishouden en samen besteden we tijd aan de jongens en uiteraard plannen we ook tijd in voor elkaar 😉

Het is dus echt niet dat ik alleen aan het bakken ben en lijkt dat misschien wel zo. Ik ben ook wel een “echte” moeder.

Oh ja, ik moet er ook wel bij vertellen dat mijn moeder 2 a 3 keer in de week voor ons kookt. Op dinsdag zijn wij allemaal vrij laat thuis, de jongens moeten sporten en heb dan weinig tijd om te koken. Op vrijdag en vaak op zondag eten we ook met z’n allen (zusjes, kids en partners) bij onze ouders. M’n moeder kookt dan uitgebreid voor ons. Meestal is het dan iets wat ik zelf niet klaar maak, bijvoorbeeld Surinaamse vis, omdat de mannen thuis dit niet lekker vinden. Mijn moeder is echt de beste kokkin ter wereld, serieus hoor! Zo fijn dat zij dit voor ons doet. We zijn wel echt gezegend met onze ouders, dat beseffen mijn zusjes en ik ons, maar al te goed.

Op een zondag in maart, maakten wij met de jongens heerlijke pizza’s, altijd een feest. De jongens kozen zelf een pizza uit die zij wilden maken en het resultaat was echt geweldig!

 

 

 

 

 

 

 

In maart hadden wij drie gezellige kinderfeestjes. En van de feestjes was de verjaardag van mijn jongste nichtje. Shaya werd 2 jaar! Het werd gevierd in een speelparadijs in Almere. Een hele gezellige dag in het teken van Peppa Big. Ik mocht de taart en de sweettable maken. Ze heeft gesmuld!

 

 

 

 

 

 

 

De maand maart was weer een topmaand qua bestellingen. Ook heb ik helaas weer wat bestellingen moeten weigeren in verband met m’n volle agenda. Het bakken wordt steeds leuker en binnenkort mag ik ook nog eens op kosten van mijn werkgever een taartenopleiding doen, hoe leuk!

 

 

2 gedachten over “De maand maart 2017 van Mooie Recepten

  1. Erik Rikkers schreef:

    Heel leuk om zo wat over je prive leven te lezen Aruna je bent een bezige bij en daarnaast een hele leuke collega waarmee ik top samenwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.