De maand oktober 2017 van Mooie Recepten

Je kunt wel zeggen dat de maand oktober mijn drukste maand sinds het bestaan van Mooie Recepten is geweest! Tevens ook de maand met de meeste bezoekers, ruim 16.000 !

Oktober was een topmaand qua bestellingen. Naast de grote order van 750 macarons voor een bedrijf die hiermee op de beurs stond, had ik ook mijn reguliere bestellingen, waaronder een sweettable voor 100 personen in het Hilton hotel in Soesterberg. Het was echt een succes deze tafel, zoveel complimenten gekregen over de uitstraling en over de smaak van mijn zoetigheden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de maand oktober hebben wij de meeste verjaardagen in mijn familie. Mijn nichtje, mijn 2 zoontjes en ik zelf en dit in 1 week! Het is ieder jaar puzzelen met mijn zusje wie wanneer er een feestje geeft. Gelukkig komen we hier altijd wel uit.

Mijn nichtje wilde graag op haar kinderfeestje taarten bakken en natuurlijk wilde zij dit samen met haar tante doen. Ondanks de drukte, heb ik dit graag voor haar gedaan. Geweldig om te zien hoe de kinderen genoten en wat voor prachtige taarten zij mee namen naar huis. Missie geslaagd!

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 20 oktober werden wij door mijn zusje en haar man uitgenodigd om de verjaardag van Dinaya met de familie te vieren. Ze maakten met z’n tweeën een geweldig dinerbuffet klaar. Tot in de puntjes verzorgd! Alles smaakte verrukkelijk. Ze maakten alles klaar wat Dinaya lekker vindt en dat was best veel, kan ik jullie vertellen 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het kinderfeestje van Damian en Diyan gingen we “Glow in the Dark” midgetgolven. Erg gezellig. Daarna reden we naar huis waar ik de tafel al klaar had staan om in 2 groepen cupcakes te versieren. De jongste groep begon en de oudste groep speelden een voetbalwedstrijd. We boften ontzettend met het weer, het zonnetje was de hele dag aanwezig, zodat de kinderen buiten hun patatjes konden opeten.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 21 oktober vierden we verjaardagen van de jongens en van mij met de familie. Ik zorgde voor een mooie sweettable met een taart die de jongens zelf ontworpen hadden. Damian houdt van witte chocolade, dus 1 laag werd een taart met witte chocolade mousse en Diyan houdt van melkchocolade dus de andere laag, je raadt het al, werd een taart met melk chocolade mousse. Als warm eten hadden we nasi, bami, kip, leversambal, eireepjes, zuurgoed en kroepoek. En zelf maakte ik nog Surinaamse pasteitjes, bakkeljauw cassave kroketjes en goegrie. (De recepten komen binnenkort op de website te staan) De jongens hadden alle 3 een stuk op de keyboard hadden voorbereid, ze deden het geweldig ondanks de zenuwen! Mijn man en ik maakten een online quiz met Kahoot met allerlei vragen over de jarigen en gebruikten ook leuke foto’s van de jongens hiervoor. Het werd een gezellige verjaardag met de familie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar viel Divali ook in oktober. Divali wordt ook wel het feest van het licht genoemd. Het is een festival van geluk, helderheid, pracht en vreugde en is voor iedereen. Of je nu jong, oud, man, vrouw, arm of rijk bent, Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. We brandden samen kleine olielampjes (Dia’s) en daarna aten met z’n allen een heerlijke vegetarische maaltijd; Rijst, roti, bara, daal, pompoen, kouseband met aardappelen, aubergine en chutney.

 

 

 

 

 

 

 

In de herfstvakantie gingen de jongens met hun papa naar LegoWorld in de Jaarbeurs. Een echte mannenuitje dat ieder jaar op het programma staat. Diyan vond het geweldig, “mama, we hebben in een echte tram gereden” vertelde hij. Ja, deze heb je hier niet in Lelystad. En zelfs Danish die in februari 15 wordt, had genoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hadden we een gezellige  verjaardag van mijn neef die 30 jaar werd. Het was een echte jongerenfeest met swingende muziek en heerlijk eten. Het was erg leuk om na een lange tijd weer een heleboel nichten en neven te zien.

Oh ja, ik meldde mij aan voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt! Ik was er eindelijk over uit! Afgelopen jaar zoveel gebakken en na dit seizoen van HHB bekeken te hebben, dacht ik, dat zou ik ook allemaal wel kunnen. Ik besprak het met mijn man en ook hij was overtuigd dat ik dit wel zou kunnen. Ik pakte het aanmeldingsformulier erbij en deed hier wel 3 dagen over om deze naar mijn zin in te vullen. Ik koos een paar mooie foto’s uit om mee te sturen en weg was de mail. Nadat ik de bevestiging had ontvangen van HHB dat mijn aanmelding binnen was, drong het echt tot mij door. Gelukkig ben ik realistisch genoeg om te beseffen dat er slechts een kleine kans is om uiteindelijk bij de laatste 10 thuisbakkers te komen, onder druk presteren is toch echt anders. Maar het lijkt mij alleen al geweldig om een keer auditie te mogen doen! Daar ga ik dan ook voor…..

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.