De maand september 2017 van Mooie Recepten

De eerste maand na de zomervakantie zit er weer op. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel lastig opstarten was na onze geweldige vakantie op Curacao, wat hebben wij hier allemaal mooie herinneringen aan. Gelukkig staat onze volgende vakantie al gepland en kunnen we hier lekker naar vooruit kijken.

De eerste 4 schoolweken zitten er ook weer op. Diyan, onze jongste, begon dit jaar in groep 3. Zowat de kleinste en de jongste van de klas maar hij heeft zijn draai gevonden en vindt het geweldig. Voor Damian was het ook wennen in groep 7. Iedere week ineens huiswerk en ook nog eens echte toetsen. Wennen aan een agenda, waar nog steeds alleen zijn naam in staat ;-D. Voor Danish is het ook meteen aanpoten geweest in de eerste weken. De derde klas van het VWO begint nu echt in ene serieus te worden. De derde week had hij hal 4 toetsen en een boekverslag op de planning. “Mam en het is niet eens een toetsenweek”, zei hij. Best pittig dus…maar zei hij daarna met een glimlach “Over 3 weken hebben we alweer vakantie”.

Samen met mijn zusjes hebben we een heerlijke zussendag ingelast. Normaal gesproken gaat onze moeder ook mee, maar mijn ouders waren op dat moment aan het genieten in het prachtige Suriname. We begonnen ons dagje met een heerlijke lunch, daarna reden we naar de hamman in Amsterdam. We genoten van een zeepmassage, scrubbehandeling, modderbadje en de sauna. In een zen modus reden we weer terug naar Lelystad waar we de gezellige dag afsloten met een heerlijk 3 gangen diner.

Een ander hoogtepunt van deze maand was wel de citytrip naar London. Samen met 2 tantes (eerder vriendinnen) ging ik 3 dagen naar London. Hoewel ik een aantal keren eerder in London ben geweest, voor het inkopen van Indiase kleding, had ik eigenlijk nog nooit echt de stad zelf gezien. We bereidden ons goed voor en maakten een schema met bezienswaardigheden en plekken die wij graag wilden zien. We reden in een Hop On Hop Off bus de stad rond en zagen onder andere de Big Ben, London Eye, de Towerbridge, de Londonbridge en Buckingham Palace. We maakten een rondvaart over de Thames en kochten een ov chip kaart en reisden hiermee de hele stad door. We aten in China Town, bij Nandos (prachtig pand bij Londonbridge) en Indiaas bij Mirch Masala (South hall).  In de drie dagen hebben we zoveel gezien en gedaan maar vooral veel gelachen en bijgekletst. Het was zo geslaagd dat we hebben afgesproken ieder jaar een stedentrip te maken naar een mooie stad in Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl ik in London zat, hadden de jongens met hun papa, een echte mannen weekend. Ze kookten samen, maakten batido’s (Antilliaans vruchtendrankje, waar ze zo gek op waren op Curacao), gingen naar de kermis en keken spannende films.

Van Kenwood kreeg ik een een prachtige keukenmachine, de Kenwood Kmix KMX750. Een ontzettende, gave keukenmachine waar ik nu al veel plezier aan beleef.

Deze maand kreeg ik ook weer hele leuke bestellingen binnen. Grappig om te zien dat iedere bestelling toch weer anders is en ik mijn grenzen iedere keer verleg. Ik had nooit verwacht dat ik  zoveel verschillende creaties zou kunnen maken. Zo zie je maar….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er gaat geen maand voorbij zonder verjaardagen of bruiloften. Deze maand vierde het zusje van mijn vader haar 55ste verjaardag. Een gezellige dag met de familie, heerlijk eten en veel gezelligheid.

De maand sloot ik af met een etentje met m’n zusjes en alle kinderen, toevallig was het ook broers en zussendag. Voor mij is het iedere dag wel zussendag. De bijzondere band die ik met mijn zusjes heb, is er 1 uit miljoenen en ik zou ze voor goud willen missen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.