De maandterugblik juli 2017 Mooie Recepten

De maand dat de zomervakantie in ons land begon is inmiddels voorbij. Helaas nog niet heel veel van het mooie weer gezien, maar misschien dat de maand augustus ons gaat verrassen. Ik hoop het! Voor mijn gevoel toch nog te weinig gebarbecued en we zijn er allemaal zo gek op.

De maand juli begon met een gezellig etentje ter ere van het 25 jarig dienstverband van mijn vader bij zijn werkgever. We aten heerlijk bij een wokrestaurant in Lelystad. M’n vader kreeg een prachtige speech van mijn man. Mooie woorden voor de allerliefste (schoon) vader.

 

 

 

 

 

 

 

We hebben een mooi keyboard optreden van onze jongens gezien. Aan het eind van het seizoen treden alle leerlingen op. Dit is het alweer het tweede lesjaar van onze jongens. Geweldig om te zien hoe snel ze dit oppakken. Ik kan er ook echt van genieten en als ik lekker in de keuken bezig ben vraag ik vaak 1 van de jongens om voor mij te spelen. Super!

 

 

 

 

 

 

 

Ik maakte deze maand voor het eerst een hennafeestje mee, het zusje van mijn buurvrouw trouwde. Ik mocht de bedankjes en de taart voor het hennafeest maken. Wat heb ik genoten, de tuin was prachtig versierd en we hebben genoten van een heerlijk 4 gangen diner. Oh ja en ik kreeg een mooie hennaversiering op mijn hand.

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk was het weer zover. Ons jaarlijkse neven en nichtenuitje van mijn moederskant. Vorig jaar was het er niet van gekomen. En dit jaar besloten mijn zusjes en ik, het te organiseren. Het werd een gezellige barbecue bij mijn thuis. We hadden ontzettend geluk met het weer. Het werd een echt familiedagje met spelletjes voor groot en klein, leuke gesprekken, bijzondere fotoshoots en heerlijk eten. Het stokje hebben we inmiddels overgedragen aan een ander en we hebben nu al zin, in volgend jaar!

 

 

 

 

 

 

 

Verder ook 2 mooie sweettables mogen verzorgen naast een heleboel andere bestellingen. Zo leuk om te doen en helemaal geweldig om al de positieve reacties te mogen ontvangen!

 

 

 

 

 

 

 

Na het opzetten van een sweet table in Amsterdam zijn mijn man en ik wezen eten bij “Spang Makandra” in Amsterdam. Een piepklein Surinaams Javaans restaurantje, dat altijd vol zit. Maar zulk lekker eten, dat het de moeite waard is om te wachten.

 

 

 

 

 

 

Ons neefje werd deze maand ook ritueel kaal geschoren (Moendan sanskaar). Ik maakte voor dit feestje heerlijke zoetigheden klaar. We dansten met de familie en genoten van een heerlijke barbecue welke mijn zusje uitstekend had voorbereid.

 

 

 

 

 

 

 

We zijn ook op bezoek geweest bij ons pasgeboren nichtje. Een prachtig klein prinsesje dat nu al zoveel liefde krijgt van iedereen om haar heen. Ik maakte een lieve uiltjestaart die ik meenam op kraamvisite.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.